İstanbul’da Perşembe Yoğun Kar !


Bütün gece Havadelisi.com Genel Merkezi’nde Balkanlar’daki soğuk havanın Çarşamba günü ve akşamı İstanbul’a nasıl beklenmedik biçimde hızlı yayıldığını konuştuk ve bunun hiçbir hava tahmin modeli tarafından öngörülememesine hayret ettik. Bu satırları yazdığım dakikalarda (gece 2), Atatürk Havalimanı’nda sıcaklık sıfır dereceye kadar geriledi. Şehrin daha batısında sıcaklıklar sıfırın da altında.

Bu beklenmedik ölçüde şiddetli çıkan karasal soğuğun sonuçlarını bugün İstanbul’da dramatik biçimde göreceğimizi söyleyebilirim. Sabah saatlerinde başlayacak yağış şehrin büyük bölümünde kar şeklinde düşecek ve gün içinde etkisini arttıracaktır. Özellikle yüksek semtlerde ciddi ulaşım problemleri ortaya çıkabilir. Akşama doğru ise özellikle Anadolu Yakası’nda hava hafif ısınabilir, ama iş işten geçtikten sonra…

Bu uyarının şekillenmesinde emeği geçen başta White Fox, Santiago, okito, hayatbu, OnAir olmak üzere tüm hava delilerine teşekkür ederim.

İstanbul’da Perşembe Yoğun Kar !” üzerine 362 düşünce

  1. Geri bildirim: İstanbul'un Unutulmaz 20 Aralık 2012 Sistemi Değerlendirmeleri - Havaturka

    1. Commandouz (Bayrampaşa/İST, 153m)

      Kar olduğuna şaşırdım doğrusu. Burada ve 170 metrelik Sultangazi taraflarında da yağış öğleden sonra ‘yağmur çisentisi’ şeklinde etkili oldu.

      Cevapla
  2. extreme06

    İstanbul’a gelince site ayrı bir canlı oluyor. Ankara’ya gelince tık yok ne gelecek sistemde neler olacağı paylaşılıyor ne bize bir bilgi veriliyor. Adminler’in dikkatini çekerim.

    Cevapla
  3. Mamii (Ayazma-Bahçecik/Kocaeli 236m)

    Geçen sene olduğu gibi bu sene de dağlara günübirlik bir yolculuk yaptım. Fazla söze gerek yok, çok güzeldi. Ağaçları buz kaplamış gibiydi, ilk defa bu şekilde gördüm. Resimlerde de göreceksiniz. Yer: Menekşe Yaylası – Bahçecik/Kocaeli Rakım: 915

    1







    Devamı yakında 🙂

    Cevapla
  4. Commandouz (Bayrampaşa/İST, 153m)

    Bu arada İstanbul’da yaklaşık 7 gündür Güneş’in g’si bile gözükmedi. Pazartesi akşamına kadar da bulutlar fazla dağılmayacak gibi duruyor.

    Ben kendi adıma bu şekilde ki şekildeki kapalı ve kasvetli havaları açık havalara oranla çok daha fazla seviyorum.

    Cevapla

Yorum yazın...