Şu saatlerde (Perşembe akşamı) Marmara’da başlayan lodos, kışın bir miktar yumuşayacağının habercisi. Kar çok güzel tamam, ama İstanbul’un Samandıra’sında dahi sıcaklık neredeyse -10 dereceye düşmüştü, oysa buna hiç gerek yoktu… Aşağıda, şu saatlerdeki sıcaklıkları görüyorsunuz.
Lodos, yarın sabahtan itibaren Akdeniz üzerinden nem da getirecek, bu nem yarın akşam iç kesimlere ulaştığında oralardaki soğuk hava henüz tam olarak süpürülememiş olacağından yağış birçok Anadolu şehrinde kar olarak başlayacak. havadelisi.com‘un önde gelen tahmincileri, örneğin Eskişehir ve Ankara’nın Cuma gecesi zaman zaman yoğun bir kar yağışına sahne olabileceğini söylüyorlar. Ben tabii onların yalancısıyım.
Batı ve güney kıyılarda ise Cuma-Cumartesi günleri güzel yağmur var. Karlar eriyecek. Cumartesi günü iç kesimlerde de hava iyice yumuşayacağından, kar yağışı fazla direnemeyecek, er ya da geç sulu kara, sonra da yağmura dönecek.
Cumartesi gecesi hava kuzeybatıdan başlayarak tekrar soğuyacak, ama geçtiğimiz günlerdeki kadar değil.
Önümüzdeki haftanın ortasına kadarki görüntüyü yukarıdaki grafik özetliyor. Kuzey Kutbu’ndan inen bir sonraki soğuk dalgası hedef olarak Batı ve Orta Avrupa’yı seçti. O soğuğun hemen güneyinde esecek batılı ve güneyli rüzgarlar, mevsime göre ılık havayı doğuya doğru, yani bize taşıyacak.
Bir dahaki başlık açılana kadar, güncel hava olaylarını bu başlık altında tartışalım. Bağımsız yorumlarınızı buraya tıklayarak, cevaplarınızı, cevap vermek istediğiniz kişinin yorumunun altındaki “Cevapla” düğmesine basarak yazabilirsiniz. Uzun vadeli tahminleri ve diğer konuları lütfen Atış Serbest‘e yazalım. Teşekkürler.
16 Ocak

İstanbul Yağış Haritası:
PPİ Radar Animasyonu:

MAX Radar Animasyonu:

Tebrikler Commandouz, arı gibi bıkmadan usanmadan şu verileri düzenleyip bir araya getiriyor, arşivliyorsun.
Çok teşekkürler Onur.
Merhaba, Ozan bey, arkadaşlar.
Bahçemize amatör hava istasyonu kuruyoruz, bazı parçaları temin etmeye başladık, genel bilgiler şöyle; Basınç, nem, rüzgar şiddeti, yönü, sıcaklık, toprak ısısı, toplam yağışın ölçülüp kaydedileceği bir istasyon olacak.
Daha önce yapılmış mı diye aradım ama ben bulamadım, bu hususta bilgi, önerileriniz bize çok faydalı olacaktır, eğer uygun görürseniz bu konuyu bir başlıkta da toplayıp, yapmayı düşünenlere ve bize yararlı hususlar toplanır.
Rüzgar yönü, şiddeti ve toplam yağış için aşağıdaki siteden malzeme alacağız, diğer sensör ve parçalar farklı yerlerden temin edilecek.
https://www.sparkfun.com/products/8942
Yurt dışından temin edilen malzemelerdeki para sınırı dikkate alarak bir kaç yerden temin edip 200 ila 300 dolar tutarında bir bütçe ayırmayı düşünüyorum. Malzemeleri birleştirme ve yazılımı oğlum (elk. haberleşme müh.) yapacak. Teşekkürler, selamlar.
Merhaba, keşke hazır bir cihaz alıp bu kadar teferruata girmeseymişsiniz.
Bende var bir tane, gayet de iyi çalışıyor, 150 USD civarına almıştım. Böyle bir alternatif düşünürseniz benimle iletişime geçebilirsiniz, nereden nasıl temin edeceğinize dair bilgi verebilirim.
santiagonowcast@gmail.com
Merhaba, bende önce hazır olanlara baktım. İhtiyacımı sizdeki cihaz karşılayacaksa çok sevinirim, şimdilik aldığımız tek parça var. Köyde emeklilik için düşündüğüm ve kurmaya başladığım yeni hobi bahçesinde olacak bu alet. Kışı çok sıkı ve yazı kısa bir yer, rakım yaklaşık 1200 metre.
Temel ihtiyacım şunlar; Bitkilerin sulanma ihtiyacını tespit edecek toprak neminin ölçülmesi. Bunu ayrı bir sensörle de çözebiliriz.
En düşük sıcaklığın (zaman süresiyle birlikte) kayıt edilmesi, bu değer temin edeceğim bitki çeşidini belirleyecek.
Çiğ durumu ve olabilirse önceden tespit çok faydalı olacak.
Toprak sıcaklığını yüzey ve 30 cm aşağısını ölçüp kaydetmek. Aklıma hemen gelenler bunlar.
İlginiz için teşekkürler, selamlar.
İşin içine toprak girince fiyat birden fırlar. Tavsiyem toprak sıcaklığını ve nemini ayrı sensörler ile ölçmeniz.
Konuyla ilgili size bir e-posta gönderdim.
Teşekkür ederim, ilk düşüncem sizinle aynı, önerdiğiniz sisteme ilave küçük bir paketle ihtiyacımız karşılanacak gibi gözüküyor.
Sn. Santiago, cihazım elime geçti, teşekkürler. Toprakla ilgili kısımlar içinde sensörler temin ettim, onların montajına da başladık.
Yardımlarınız için tekrar teşekkürler.
Rica ederim. Benim önerdiğim cihazı mı aldınız?
Evet sizin önerdiğiniz cihazı aldım.
Uzun vadeli tahminlere bakılırsa, uzunca bir süre, en azından Marmara için güneyli rüzgarlar ile yağmurlardan ve hemen ardından gelen güneşli serinlikler döngüsünden başka kış manzarası olmayacak gibi.
Ayrıca Çarşamba günü Çanakkale civarı iyi bir yağmur alabilir.
Ben aynı fikirde değilim. Modellere pek ayrıntılı bakmamış gibisin.
Normalde Marmara için özellikle de Çanakkale için Ocak ayının üçüncü haftası tarihte her zaman efsane kar fırtınalarının olduğu tarihtir. 2004 ve 2006 bunlara örnek. İçimde halen mevcut durum değişir mi umudu var ancak henüz böyle bir görüntü oluşmadı. Fakat bugün bizim hanım TV kanallarından birinde ocak ayının 3. haftasında şiddetli kar yağışı ve soğuk beklendiği yönünde bir haber duymuş. Orta Avrupa’ya sarkan soğuk, bir şekilde doğuya kayarken bir kavis çizerek güneye inip bize kadar sokulur mu acaba? Olur mu? olur 🙂
Olmaz.
Hocam bir kelimeyle bitirmişsin ya , güldüm haa…
Maalesef görüşlerinize katılıyorum. Yaklaşık 1 haftadır modellerde hiçbir düzelme emaresi yok. Kuzeyimizde biriken çok kuvvetli soğuklar var fakat Atlantik siklonları o kadar inatçı ki o soğukları bize indirecek basınç konumları bir türlü şekillenemiyor. Umarım en kısa sürede düzelir.
Yine de umut etmiyor değilim 🙂
Pazartesi ve Salı Marmara tahminim

Tuz Gölü’nün doğusunda da sıcaklık lodosun haşin etkisine dayanamadı. 1200 metrenin altında yağış direkt yağmur olarak düştü.
!!!
Antalya’nın hemen kuzeyinde, Toroslar’ın arasında bulunmamızın özellikle kış mevsiminde, yağış konusunda çok faydası var. Örnek dün gece çok güzel bir hava vardı. Bir yağmur, bir kar, bir yıldırım… Beyşehir’de 49 kg yağış görülmüş ama şahsen bizim köyde daha yüksektir.Bir istasyon almalıyım.
Antalya’yadaki yağış hava ulaşımını da olumsuz etkiledi. İşte Atatürk Havalimanı’ndan gelen THY uçağının yaşadıkları:
Önce Döşemealtı’nda hold’a girerek defalarca tur atmış. Sonra Dalaman’a yönlendirilmiş. Dalaman’dan kalkıp tekrar Antalya’ya inmeye çalışırken ki pozisyonu görülüyor.
http://www.airporthaber.com/havacilik-haberleri/ucaklar-antalyaya-inemedi.html
Antalya don ve devamındaki şiddetli yağıştan sonra, bugünle birlikte perşembeye kadar mola almışa benziyor.
2000’li yılların başında yine böyle bir havada tam Antalya Havalimanı önünde tepemize uçak düşüyordu. 🙂 Felaket yağışlı, fırtınalı, yıldırımlı bir havada, inmeyi başaramayan bir Rus uçağı (Büyük yolcu uçağı değil), ailecek arabayla giderken hemen üstümüzden geçmiş, hava alanı pistine gelmeden yola çok yakın bir noktada düşmüştü. Hatırlarsınız belki o olayı.
Hatırlarım. 9 Kasım 2002. Uçak Antonov. O zamanlar ortaokula giden afacan bir havadelisiydim. Havalimanı’nın yanındaki lojmanlara düşmüştü.
http://www.wunderground.com/history/airport/LTAI/2002/11/9/DailyHistory.html
Konyaaltı 53 kg, Havalimanı 181 kg. Arada sadece 10-12 km mesafe var ama şu miktarın farkına bakın. Antalya, turizmden ziyade ilginçliklerin başkenti.
Günün radar animasyonu

Günün yağış şampiyonu ise 19.0 mm. ile Acıbadem oldu.
Acaba dün Ankara’da beklediğim enverziyon olayı neden gerçekleşmedi? Sorun skewt mi yoksa ben mi yorumlayamadım ? Mehmet Can… Dostum aydınlatmanı bekliyorum.
Sorun skew-t değildi çünkü skew-t enverziyon hiç görmedi ki, yanlış yorumlamış olabilirsin. Kaldı ki skew-t’ye bakmana bile gerek olmadan yalnızca yer verilerine bakarak da o sonuca varabilirsin.
Son 2 saatlik sıcaklık değişimi hairtasında da soğuk havanın kırılganlığı besbelli ortadaydı.
Beyşehir Esence köyünde,1 buçuk saat önce karla karışık yağmur başladı ve şu anda yoğun kar var.Ara ara da şimşek çakıyor.
Vay be, Antalya körfezinde pörtleyen kümülonimbüslerin işi olsa gerek.

Aynen ama kar çok sulu olduğu için, bir yağmur bir kar yağdığı için fazla kar birikemedi.
Son nowcasting sıcakcı bir senaryo ile bitiyor.
Tüh… Bilkent’te gece don olayı bile yok…
Şu sarışınlar şu an ortalığı yıkıyorlar. Geçtiğimiz Mayıs’ta gelen orajlarla hemen hemen aynı şiddette bir yağmur yağıyor:) Ocak yağış ortalamasının yarısını yakaladık geçiyoruz neredeyse.
Bilkent’in oradalar 😀
Bilkent Sarısı 😀
Ahahahahaha çok çok ince görmüşsün Cumulonimbus Hocam 🙂 🙂 🙂
White Fox’tan nefis bir orta geldi 😀
Sıcaklıklar, derece olarak
Çanta :2
Kavaklı :2
Kamiloba :3
Beylikdüzü :2
Haramidere :3
AHL :5
Ümraniye :6
Pendik :8 derece sanırım beklenenden erken geldi belki bu gece bir şeyler olabilir tabii yağış sıkıntısı olmazsa
Balmumcu da 4,1 oldu çok hızlı düşüyor ama yağış azaldı.
Varna ve Burgaz’da kar yağışı var ve radarda da kütleler gözüktü
Bilkent’te kuvvetli keşişlemeye ve ağırlıklı yağmur şeklindeki yağışa rağmen hala kar kalınlığı 3-4 santimetre!
Resimleri Antibiyotik için çektim.
Kar adamımızın kamburu çıksa da hala ayakta
Halı sahamız da hala kar içinde hatta burda bazı yerlerde 6 cm’den fazla kar var.


Yağışın sonu saf kar olsun başka da bir şey istemem.
Şu anda lapa karla karışık yağmur var. Olsun bayağı dirençli çıktık!
Karabük’te de manzara aynı. Dün geceden beri yağmur yağsa da 5-6cm kar duruyor.
Safranbolu’da 15cm kar var yağmura rağmen 🙂
Teşekkür ederim. 🙂
Bu gece 12’de Antalya’ya gitmek uzere yola cikiyorum. Bakamadim hazirlanma telasindan ama kar yagar mi yol uzerinde acaba? Afyon ve Isparta taraflarinda yagar gibi gece sanki?
Yağmaz, 3-5 derece oldu oralar.
Trakya’dan gol haberi yok mu? Sıcaklıklar yeterince düşmüş gibi. Gerçi yağışta sıkıntı var.
Bazı yorumlarda Ankara’daki kar kalınlığı rekorunun 5 Ocak 2002 tarihinde ölçülen 30 cm olduğu yazılmış fakat asıl rekor 31 Ocak 1950’de 33 cm olarak ölçülmüştür. Ayrıca 4 Şubat 1950’de 32, 19 Şubat 1985’te de 30 cm kar kalınlığı ölçülmüştür. Kaynak MGM Ankara Bölge Müdürlüğü eski web sitesi.
Bugün Eyüp ve Rumeli Hisarüstü civarlarına gittim. Kar örtüsü, yağan yağmura ve ılık havaya rağmen Hisarüstü civarlarındaki kuzeye bakan yamaçların bazılarında küçük parçalar şeklinde de olsa mevcuttu. Kenarlara yığılmış karlar ise Eyüp’te deniz seviyesinde bile olduğu gibi duruyordu.
Çankırı direniyor.
Bir haber sitesine göre 10 cm, diğerine göre 15 cm ve bir başka siteye göre 20 cm kar varmış 🙂 Tabii haber farklı saatlerde yapıldıysa ölçüm değişmiş olabilir. Neyse sonuçta direndi ve Ankara’ya yağan yağmurun birazı bile oraya kar olarak düştüyse iyi kar yağdı.
http://www.haberler.com/cankiri-da-kar-yagisi-hayati-olumsuz-etkiledi-4242283-haberi/
http://www.stargundem.com/ajanslar/cankirida-kar-yagisi-174602.html
http://haberpan.com/haber/cankirida-57-koy-yolu-ulasima-kapandi
Puslu bir hava,hafif yağmur ve yağmurla eriyen çarşamba gününden kalma kar.En sevmediğim senaryolar gerçekleşiyor…
Zaten bizim kaderimiz bu, DEK bandı değil, lodos bandının en kallavisi vurur…
Moda’da kuvvetli yağmur var, hava karanlık.
Hocam İstanbul radarı yaklaşık 2 aydır olduğundan fazla değer gösteriyor. Bir de radara google earth uygulamasından bakıldığında skala renklendirmesinden dolayı iyice yanıltıyor. Normal şartlarda yukarda görünen ekonun İstanbul’u yıkması lazım. 1 saatte 40-50 kilo ekosu bu. Ama muhtemelen 10-20 kg civarı yağış yapar.
Beytepe istasyonunda sıcaklık lodosun şiddetine göre artıp azalmış:
Ben yapacaktım bunu ama üşendim, teşekkür ederiz 🙂 Geçtiğimiz yıl da aynısını yaşamıştık. Akdeniz üzerinden gelen lanetli sistemler hevesimizi kursağımızda nasıl bırakıyor onun resmidir işte bu.
Sıkıntı:


http://skorer.milliyet.com.tr/kasimpasa-macinda-sahaya-yildirim-dustu-/kasimpasa-a-s-/detay/1654539/default.htm
Sıkıntı 2:
Kış aylarında Antalya’yı kıskanmamak mümkün değil. Antalya yağmurdan yıkılırken Adana’da puslu, bulutlu bir hava oluyor ya da en fazla orta kuvvette bir yağış oluyor ki Antalya’nın yanında çiseleme kalacak bir yağış. İlkbahar ve sonbahar orajları da olmasa hiç çekilmez.
Karlı havalardan sonra sevdiğim en güzel hava var dışarıda. Orta-kuvvetli ve sürekli hal almış yağmur, denizden esen ılık lodos. Sıcaklık 10 derece.
Bilkent’te günün geri kalan durumu tahminimce bu şekilde, çukur bizden 2.1-3.1 derece daha sıcak olduğu Ankara merkezde yaşayanlar sıcaklık değerlerine kafadan “en az” 2.5 derece eklesinler…
Dikkatimi çekiyor, lodos ya da kıble sert estiği zamanlarda bulutlar nimbostratüs de olsa yağış devamlı olmuyor, hatta ara ara güneş açıyor bugün Ankara’da olduğu gibi. Bunun nedeni bu cephe midir yoksa genel olarak lodos veya kıblenin bir özelliği midir ?
Bu akşam Kırklareli ve ilçelerinde kuvvetli kar ihtimali var. Gecenin ilerleyen saatlerinde ve yarın sabah İstanbul’un yüksek semtleri de kar alabilir.
Trakya’da donar bize de konar. Bilin bakalım ne? 🙂 Bilmeceyi biraz değiştirdim.
Marmaris 142, Bodrum 80, Antalya Havalimanı 71 mm… Olağan seller.
http://www.haberler.com/marmaris-te-saganak-yagmur-sel-ve-heyelan-getirdi-4242153-haberi/
Hastayım memleketimin kıyılarına ya! Şu sayılara bakın, sessiz sedasız düşen 80’ler 142’ler… İstikametim belli, 6 ay sonra ver elini Muğla!
6 ay sonrası yanlış bir zamanlama olabilir yağmur açısından 😛
Kalıcı olacağım. O açıdan yani. Yoksa 6 ay sonra deniz-kum-güneş üçlüsünden başka bir şey aramamak lazım 🙂
Bizim Adana-Mersin’in kaderi. Bir taraf 100-150 kg. Bizim oralar 0. İnsanlar yaz tatili için gider Muğla ve Antalya tarafına. Ben de ileride param olursa buralardan ev alacağım ama yaz için değil sırf sonbahar ve kış yağmurlarını görebilmek, yaşayabilmek için.
Son gelen verilere göre (gizli) bu sene İç Anadolu’da kar kış yok 🙂
Ankara kara gömülecek, kışı bitirenler kaçacak delik arayacaklar, son ECMWF’yi görünce panik oldular zaten. Kış halen aktif, modelleri takip edin.
Bu kış Fildişi Sahillerinin kışı olacak.
😀 😀 😀 – Ozan
Kar yağacak diye o kadar bekle bekle gene hayal kırıklığı… Ben bu kıştan umudumu yitirdim artık. Ocak 20`ye kadar doğru düzgün kar da yok, ondan sonra olsa da 30 günlük kış neye yarar.
😀 Dinledim, iyi oldu…
Hocam siz efsaneden haber verin, bir ara gelir gibi olduydu sonra ortalıklardan kayboldu.
Ankara çukurluğu 5 dereye çıkmış!!! Of ne sıcak var be, gömlek havası tam!
Bilkent bile 2 derece oldu şaşırmamak lazım. Şu aşamadan sonra karı unutun.
Eskişehir’de de gömlek havası hakim 🙂 Kombiler rahat bir nefes aldı, börtü böcek bile görülmekte 😀 Kuşlar cıvıl cıvıl, gelen bahar havasını kendi aralarında kutlamaktalar 😀
3 güne kalmaz orajlar da başlar 🙂
Bilkent’teki karlı yağmur an itibariyle tekrar kara dönüştü. Hızlı hızlı yağıyor ama tutmuyor.
Eskişehir +4 derece ve yağmur yağışlı 🙂 Dün akşam yağan karlar da erimiş çoktan. Darısı Ankara’nın başına 😀
Aynı kaderi biz de yaşadık şimdi. Üzgünüm. Ama direnemeyeceğimizi bildiğim için zaten baştan o kadar ümitlenmemiştim. O kadar yağan kara ve güzelim örtüye yazık oldu tabi. 😦
White Fox dediğin gibi Kızılcahamam’da hala kar yağıyor ama sıcaklık +0.2 ye yükseldi. Sanırım burası da yağmura dönecek, inşallah dönmez diye bekleyeceğiz.
Ben yarın sabah uyanana kadar en az 3’te 1’inin erime ihtimali olduğundan şimdiden resim aldım.


Sıcaklık +1…-0.4 arasında gidip geldiği için gece yarısı yağanların yarısı eridi bu yeniden yağanı…
Hiç istediğimiz gibi olmadı, tabi her zaman olduğu gibi. Ocak 12 olmuş karasal iklimin göbeğinde Ankara’da sıcaklık sorunu yaşıyoruz bıktım artık ben beklemekten. Ne olur ki yani buraya da bir yarım metre yağsa!
Ankara’nın kar kalınlığı rekoru 30 cm.
2011 Mart ve 2012 Şubat sistemlerinde neredeyse kırılıyordu bu rekor, ama Ankaralılar hala mutsuz. İlginç.
biz her sene 30 cm alıyoruz Bilkent’te eski karla beraber ama bu kış daha hiç olmadı ondan mutsuzsuz.
350 metre fark var merkezle aranda, o kadar olsun 🙂
Geçen senenin ilk sistemi 17 Ocak’ta gelmişti. Bu sene erken gelen kar beklentilerde tavan yaptı, normaldir. Ankara da illaki önümüzdeki günlerde payına düşeni alacaktır.
Mgm’nin sitesindeki rekorun bir günde yağan kar miktarını vermesi lazım. 2011 Mart ve 2012 Şubat sistemlerinde 3 günlük yağışın toplamı 30 cm’den fazlaydı. Mutsuzluğumuza gelince de bence karın yağmasından ziyade önemli olan örtünün zevkini çıkarabilecek süre içinde yerde kalması
Hayır, rekor değerler kar kalınlığı değerleridir, kaç günde yağdığının bir önemi yok – Ozan
Böyle sınırda kalan sistemlerde hep hayal kırıklığı oluyor. Sabah 09 30 gibi yerde kardan eser yoktu. Dün gece saat 24.00 gibi sıcaklık 2.9 C gösteriyordu ama yağan kar asfalt dahil her yerde tutuyordu. KKY sınırında kar nasıl örtü yaptı anlamadım öyle göz gözü görmeyecek yoğunlukta da bir yağış yoktu ama?
Gece artı sıcaklıktaki havada muhtemelen asfalt sıcaklığı düşüktü. Be nedenle yağış tuttu. Şu an çatılara bakarsanız neredeyse hiç kar kalmadı ama zeminde az da olsa kar var hala. Lodos estiğinde yukarı seviyelerdeki kar, rüzgara daha çok maruz kalıp daha hızlı eriyor.
Lodos hakikaten kara kor oluyor, çok çabuk eritiyor. Sabah 7 gibi Keçiören’de 8-10 cm kar varken şimdi neredeyse 3-4 cm’e düştü. Gördüğüm kadarıyla en iyi yağışı Ankara’nın kuzeyi aldı. Oralarda 10 cm geçilmiş olabilir.
Ilgaz, Çerkeş, Kastamonu’nun batı ilçeleri filan da sanırım feci kar alıyor. Sıcaklıklar da -2 derece civarında oralarda.
sabah 4.40 civarlarında da bizim burada çok güzel lapa lapa ve sık bir kar yağıyordu ama tutmamıştı belki biraz daha soğur da sabah kalktığımda beyaz bir örtü görürüm diye yatmıştım ama bir baktım sabah bardaktan boşanırcasına yağmur :S
04:45 itibariyle çok şiddetli bir kar yağışı var. Sürekli yol temizleme araçları geçiyor, onların sesinden uyandım ama dehşet bir yağışı var. Gece 03:00’te 1.1’e kadar yükselen Beytepe şimdi yeniden -0.3 derece…. 5 cm kadar yeni kar olmuş kaldırımlarda…. ama baktım ki Afyon 4.6 derece olmuş….
NOWCASTING: Bilkent öğleden çok önce yağmura dönecek!
son bir saattir yağmur ve kky yağmakta buraya kimi zaman kky’ye dönüyor kimi zaman ise yağmur halini alıyor sıcaklık 1 derece…
Sanırım Ankara’yı geçen şu yağış sıcak cephe öncesi gerçekleşen overrunning yağışı, değil mi ?

Ben overruning olduğunu düşünüyorum. Aslında “overruning” sıcak cephenin önünde genellikle ana cepheye göre daha az yağış bırakan ikincil (sekonder) bir sıcak cephe olarak değerlendirilebilir.
Teşekkürler.
Az önce gördüğüm kadarıyla, kar 1000 metrede buradan (965 metre) daha iyi tutuyordu. Toprak sıcaklığı da hala sıfırın altında ama çok da altında değil çünkü yollar tutmuyor, sadece kaldırım gibi önceden soğuk olan yüzeylerde düşen kar taneleri erimeden kalıyor. Ankara için sıcaklık terselmesi olmaması şu an için büyük şans çünkü şu koşullarda terselme olsaydı büyük ihtimalle ‘donamayan’ yağmur yağardı. Bu böyle bir sistem, heyecanı yeter diyelim ve fazla bir şey beklemeyelim… Gelsin eksiler 😀
yağış bir saate yakın bir süredir devam ediyor ilk başta 3 derece olan sıcaklık şimdi 1 dereceye kadar düştü o yüzden kar daha yeni yeni tutma belirtileri göstermeye başladı…
En sıcak il biziz an itibarı ile +12 derece İzmir 10 , Antalya 8