İSTANBUL İÇİN GÜNCELLEME (Perşembe akşamı itibariyle): İstanbul’da şu saatlerde (çarşamba akşama doğru) tam kuzeyden (yıldız) fırtına şeklinde esen rüzgarla birlikte görülen yağmur ve karlakarışık yağmur, hava karardıktan sonra yerini yavaş yavaş kar yağışına bırakmaya başlayacak.
Ancak son verilere göre sistemin soğuğu biraz zayıfladığı için, alçak semtlerde (özellikle de Anadolu Yakası’nın sahillerinde) sabaha kadar herhangi bir kar birikimi olacağını düşünmüyoruz, hatta buralarda yağışın kara dönmesi de sabahı bulabilir.
Rüzgarın yarın (cuma) sabah saatlerinden itibaren kuzeybatıya (karayele) dönmeye başlayıp Trakya’dan daha soğuk hava getirmesiyle beraber kent genelinde sıcaklıklar 1 dereceye kadar düşecek, böylelikle yüksek semtlerde kayda değer bir kar örtüsüne yol açacak şartlar oluşmuş olacak.
Önceki raporlarımızda da belirttiğimiz gibi, bu sistemde sahiller ve yüksek semtler arasında kar bakımından CİDDİ farklar ortaya çıkacaktır; örneğin Kadıköy Rıhtım’da kar belki çatılarda bile zor tutacakken (veya tutmayacakken) Beylikdüzü’nde, Çekmeköy’de 5-15 cm arasında bir kar kalınlığına ulaşılabilir, daha yükseklerde daha da fazla olabilir. Trakya’daki soğuğa daha yakın olacağı için Avrupa Yakası sahilleri de Anadolu Yakası’na göre daha şanslı olacak, mesela Bakırköy sahilinde de sürpriz birkaç santim ölçülebilir.
Yarın (cuma) akşam saatlerinden sonra ise karayelin ve dolayısıyla soğuğun etkisinin kaybolması ile yağışlar birçok semtte tekrar karla karışık yağmur ve yağmura dönecek. Kent genelinde yağışlar 1 Ocak Pazar günü öğle saatlerine kadar yağmur, karla karışık yağmur ve kar olarak aralıklarla devam edecek.
Yağışların önümüzdeki günlerde de fırtınaya birlikte yoğun (ıslak/ağır kar) şekilde gerçekleşecek olması nedeniyle enerji nakil hatlarında sıkıntılar ortaya çıkmaya muhtemelen devam edecektir, elektrik kesintileri sürebilir. Rüzgar şemsiye kullanımını da büyük ölçüde sınırladığı için, şemsiye yerine bere / kapüşonlu mont tercih etmekte fayda var.
Bu sistem İstanbullu kar delilerini (dağ semtlerinde oturanlar hariç) kesinlikle kesmeyecektir, çare Godzilla sistemi… Onu da takip ediyoruz, bizden başkasına inanmayın, Allah taş yapar.
Türkiye, ciddi soğuklar ve yer yer anormal kar yağışları gördüğü 2016 Aralık ayını yine soğuk ve bol karlı bir kış sistemi ile kapatıyor.
Örneğin güneyin yüksek illerinden Karaman, daha iki yıl önce 47 santim ile kırdığı kar kalınlığı rekorunu bu sene önce 63 santime, son olarak 27 Aralık sabahında 85 santime çıkardı! Böylece rekorunu iki yıl içinde tam üç kez yeniledi ve neredeyse iki katına çıkarmış oldu.
İstanbullu hava delileri için özel bir anlamı olan ENKA Balmumcu Meteoroloji İstasyonu‘nun verileri de soğuk bakımından bu Aralık ayının son derece kayda değer olduğunu gözler önüne seriyor.
İstanbul’un, bu istasyonda ölçülen 5,1 derece ortalama sıcaklık ile son 21 yılın en soğuk ikinci aralık ayını yaşadığı anlaşılıyor, bu değer normalden (yani uzun yıllar ortalamasından) 3.1 derecelik bir sapma anlamına geliyor (ayın son haftası, 26 günlük ortalama olan 5,1 dereceyi pek fazla değiştirmeyecektir). Son 21 yılda İstanbul’da bundan daha soğuk yalnızca 2001 yılının Aralık ayı var, onun ortalaması 4,1 derece (İstatistik sevenler için: 2001-2002 kışının 10 Ocak tarihine kadar hemen hemen tüm Türkiye için çok ciddi soğuklar ve kar yağışları ile geçtiğini, fakat 10 Ocak’tan sonra kışın Türkiye’ye uğramadığını belirtelim. Öte yandan, soğuk geçen aralık aylarını daha uzun yıllar genelinde normalden soğuk ocak ve şubat takip ediyor).
Daha eski verilere baktığımızda, İstanbul’un son 60 yılın en soğuk 3. veya 4. Aralık ayını geçirdiğimizi söyleyebiliyoruz (1991, 1992 ve 2001’den sonra). Şehirde 2016 Aralık ayının ortalama sıcaklığının uzun yıllar ocak ve şubat ortalamasından en az 0,3 derece soğuk olduğunu da ekleyelim.
2016 Aralık’ının ilk 25 gününün soğuk anomalileri (sıcaklığın ortalamaya göre aşağı yönde sapmaları) Türkiye’nin birçok bölgesinde de 3 ila 7 derece arasında!
Girizgahımızdan sonra güncel meseleye gelelim: Halihazırda yağmur ve kar yağışlarının etkisi altındaki Türkiye, Çarşamba günü batı bölgelere Balkanlar üzerinden gelecek daha soğuk hava ve eşzamanlı olarak Akdeniz’den teşrif edecek alçak basınç sistemleri ile, havası daha da aksiyonlu bir yer haline gelecek.

27 Aralık – 1 Ocak Arası 850 hPa Sıcaklıklarının Normalden Farkı
Öncelikle, ÖZELLİKLE SEYAHAT EDECEKLER İÇİN UYARImızı yapalım:
Çarşamba gününden itibaren muhtemelen 1 Ocak 2017 Pazar’ı da içine alacak şekilde, yani yılbaşında bir yerlere gidecekleri hem gidiş hem dönüş (özellikle gidiş) yolunda etkileyecek biçimde… İstanbul’u ve Ankara’yı birbirine ve kayak merkezlerine, ayrıca İç Anadolu Bölgesi’ndeki illeri birbirine ve kıyı bölgelere bağlayan tüm karayollarında yoğun kar yağışı ve buzlanmaya bağlı olarak ciddi sıkıntıların yaşanması YÜKSEK ihtimaldir. Aynı şekilde, havayolu ulaşımında da gecikme ve iptaller YÜKSEK ihtimaldir.
Bu hafta il ve ilçe merkezlerindeki en fazla kar yağışının, Çarşamba günü başlamak ve aralıklı olarak birkaç gün devam etmek üzere, güneydoğu Marmara’da (Bilecik’te ve Bursa’nın özellikle 150 metre ve üstü ve rakımlarında), İç Anadolu’nun güney ve batı illerinde, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ve İç Batı Anadolu’da (Ankara’nın batı İlçeleri, Düzce, Bolu, Bursa, Bilecik, Bozüyük, Kütahya, Eskişehir, Afyon, Isparta, Konya, Karaman, Niğde, Kayseri civarı) ve Toroslarda görülmesi YÜKSEK ihtimaldir. Bu arada çarşamba ve perşembe günleri Konya, Karaman civarında gündüz saatlerindeki ısınma nedeniyle yağışın bir kısmının yağmura dönme ihtimalini de es geçmeyelim. Sonrasında yine kar yağacak.

ECMWF Toplam Kar Yağışı Haritası (Sulu ve Tutmayan Kar Dahil)
İstanbul’da görülecek kar yağışının şehrin neresini ne ölçüde etkileyeceği net değil. Muhtemelen, kalınlığı yükselti ile büyük ölçüde değişen bir kar örtüsü görülecektir. Örneğin kar Kadıköy Rıhtım, Moda, Bakırköy gibi sahil semtlerinde çatılarda ve araba üstlerinde ancak gece saatlerinde ince bir örtü oluşturabilecek, fakat Ümraniye’de yerlerde dahi 2-15 cm arasında birikecektir. Deniz seviyesinden yüksekliği 50-100 metrenin altında olan yerleşimlerde kar örtüsü az ve ıslak olacak, dolayısıyla hakkıyla kartopu oynamaya imkan vermeyecektir; fakat 100 metrenin üzerinde her şey mümkündür. Bu söylediklerimiz çarşamba akşam saatlerinden cuma öğle saatlerine kadar olan periyot içindir. Ayrıca perşembeden itibaren 3 gün boyunca (perşembe, cuma, cumartesi) rüzgarın kuzeyli yönlerden fırtına şeklinde esecek olması nedeniyle deniz ve hava ulaşımında uzun gecikmelere ve iptallere hazırlıklı olmak gerekir.
Cuma gününü cumartesiye bağlayan gece ise Kırım üzerindeki alçak basınç merkezinin Batı Karadeniz’e doğru ilerlemesiyle rüzgarın tam karayele dönüp kuzeyden yağış getirmesi ihtimali var. Bu ihtimal gerçekleşirse sıcaklıklar karayelle birlikte sıfır derecenin altına düşebilir ve sahiller dahil bütüm semtlere birkaç saatliğine etkili kar yağar. Bu durumu da takip ediyoruz.
Son model çalıştırmalarına göre Ankara, sistemin İstanbul’la beraber en kritik noktası konumunda. Kar yağışı çarşamba günü başlayacak ve birkaç gün devam edecek. Kuzeye yol alacak alçak basınç merkezinin 50-100 km batılı ya da doğulu rota izlemesi bile sıcaklık açısından çok şey değiştirebilir, o yüzden Ankara’da gerçekleşecek olan kar yağışlarını son ana kadar takip etmek gerekiyor. Şu anki (salı öğlen) görüntülere göre kar kalınlığı tahminimiz, kentin alçak semtleri için 10-15 cm, yüksek semtleri için ise 15-30 cm arasındadır.
SincapEvler Safaalan Saray Tekirdağ
Sistem gelmeden 1-2 gün önce,Trakyalılara şakasına sataşmıştım yine kuru soğuk alacaklar diye. Ama dünden beri radar dolu ve iyi kar alıyorlar, sizlerin adına çok sevindim. 🙂
İstanbul’da son dakika kazığı yedim, 1 gün kala soğuma azalınca bizde bol bol yağmur aldık. Ben bu sistemde birkaç saat dışında hiç saf kar bile göremedim. Yağmur açısından çok güzel bir sistem 100m den fazla yağmur aldım ama başta beklentim kar olduğu için biraz hayal kırıklığı yaşadım ama güzel sistemdi.
Yilbasi hediyesi:)

İfşa olmak istemiyorum ama sanırım aynı sitede oturuyoruz 😀 Fotoda görünen sarı evin sağındaki apartmanda oturuyorum ben de 😀
“Bi sitede iki deli bir araya gelmemeliydik” 🙂 Şaka bir yana Godzilla’da kartopu oynayalım, ne dersiniz?…
Havanın açması ve sıcaklığın 1 dereceye çıkmasıyla şıp şıp sesleri başladı. Şu anlık durumumuz bu, Marmara’daki kütleyi bekliyoruz.

Ataşehir semalarında da kar yeniden başladı, orta kuvvette seyirlik bir kar. Yılın son günü havada da olsa kar gördük, buna da şükür. Konum itibariyle beyaz örtü olarak Kayışdağı eteklerini izleyebiliyoruz bir yandan 🙂 Herkese savaşların, bombaların olmadığı barış içinde, sağlıklı, huzurlu ve her tarafı memnun edecek “bol karlı” ve “bol sistemli” bir 2017 dilerim..
Bana yakın istasyon 100mm yi devirmiş. Radarda dolu
Rüzgar batı- kb ya döndü aniden sıcaklık 3 derecen 1.7 derece düştü. Sulu kar yapıyor.
Karabük’te saat 5:30’da başlayan aralıklarla devam eden son 2 saatte kuvvetlenen bir kar yağışı var.Çok işlek yollar hariç 10 cm birikim yapmış durumda.



Zekeriyaköy’de kar yeniden başladı, sakin ve seyirlik bir kar. Tüm hava delilerine karlı, huzurlu, sağlıklı ve barış dolu bir yıl dilerim.
Time lapse gibi oldu. Güzel bir kapanış.

Tüm Havadelilerinin yeni yıllarını kutlar, sağlık, mutluluk, bol kazanç ve bol KAR’lı soğuk kışlar dilerim. 2017 bereketiyle(GODZILLA) gelir inşallah 😌
Gecenin bu saatinde uyandığımda her tarafı bembeyaz görmek sürpriz oldu.Şuan göz kararı 2-3 cm’lik bir birikim var, yağış devam ederse ve birikim artarsa fotoğraf atarım.
Bursa için iyilik su içmişim:) koptu gidiyor Bursa maşallah
Gerçekten de tam yatmaya hazırlanırken, öğldene sonraki aşırı yağmurdan sonra tam da takibi bırakmışken gelen bu kar yağışı güzel bir sürpriz oldu 🙂 Umarım devam eder..Yatamıyo da insan şimdi bırakıp, kaldım öyle pencere başında 😉
Gece gece bu kar hem iyi oldu hem kötü oldu 🙂 pencereye bakmadan uyuyamıyorum 😀
Aynı durumdayım, bak abartmıyorum 5 dakikadan bir camı açıp dışarı bakıyorum. Evdekiler ayıp otur gören ne der diyorlar. 😀
Çukurova’ya hiç bitmeyen hiç durmayan yağmur yapmışlar. Akıl alır gibi değil. 🙂
İncirlik’e 103 kilogram yağış düşmüş.
Yağışın akşam saatlerin yağmura çevirmesini beklerken 1 saat önce Bahçeşehir 0 derecenin bile altına düştü ve kuvvetli tipiyle beraber ara yollar kapandı.Biraz daha yukarı tarafımız olan Boğazköy’de ana yollar karla kaplandı.Sabah erken saatte ölçüm yapmak gerek .Kar beklerken yağmur yağdı, yağmur beklerken kar çok ilginç bir sistem yaşadık gerçekten 😀 Radara göre sabaha kadar devam gözüküyor . Tüyap taraflarında şimdiden 10 cm kadar birikme varmış sabaha kadar 15-20 cm’i bulur..
Yine Büyükçekmece tarafları yapacağını yaptı iyi örtü var o taraflarda. 🙂
Arkadaşlar bu godzılla sistemi inşallah tam anlamıyla gelir. Çünkü freemeteo veya farklı tam 10 sıteden baktım. Izmır 6 ocak gunu aksam yanı gece -1 e düşüyor… Ertesı gun yanı 7 ocak gunu gündüz en yakın sıcaklık 0 en düşük sıcaklık -8….. Ve bu ızmırde böyle.. Resim paylasamadım ama hayali bile guzel. Çünkü burası izmir boyle sıcaklık olursa diğer illerde -20 -30 çok rahat görülür.. Gfs ve emcwf modelerını takipteyim..
Sıcaklık 1.5 dereceye düştü, saf kar yağmaya başladı.
Şu saatlerde yağışın yağmura dönmesi gerekirken sıcaklık düştü kar tutmaya başladı. Neden böyle oldu çok merak ediyorum?
Bursa-Mudanya Yolu yeşil kütleler sebebiyle trafik ekiplerince ulaşıma kapatıldı.
İzmir-Bursa yönü de tamamen trafiğe kapatılmış. Az önce konuştuğum arkadaşım Gölyazı kavşağı civarında 40 dakikadır kontak kapattıklarını söylüyor.
Bursa camlica hava eksi 1 dusen her tane yollar dahil tutuyor super ortu olustu. Tipiyle karisik yogun yagis 23 54 itibariyle devam ediyor. Hava sapsari en sevdigim kar yagma sekli arkadaslar Allah herkese bu manzaranin tadina varmayi nasip etsin 😂
Video bir buçuk saat öncesine ait şarjım bittiği için güncelini çekemedim.

10 dakikada bir geçen kar küreme araçlarına rağmen yollar anında kapanıyor.
Şu an yeşil kütlenin gelmesiyle daha kalın ve daha yoğun bir yağış var, az ısınayım geri çıkacağım zaten 😀
aha tam yorumu gönderdim patlama sesiyle birlikte elektrikler gitti. 3 gündür 2004 diye diye Allah acıdı sonunda 😀
İşte bu çok şık oldu 😊 Şükür.
http://caglarsasmaz.art.blog/20161230_232406/
http://caglarsasmaz.art.blog/20161230_232219/
http://caglarsasmaz.art.blog/20161230_232403/
Ankara’ya son yılların en iyi kar yağışlarından birisi düştü. 🙂 Ankara’nın en alçak semtlerinden birisi olmasına rağmen Ankara’da en çok kar alan semtlerden birisi yine Elvankent oldu. Eğer sıcaklık problemi yoksa sistemlerin 70-80%’inde böyle oluyor. 🙂 Perşembe sabahı, erimiş haliyle, Elvankent’te 20 cm’den fazla örtü vardı. Okul tatil olmasına rağmen daha fazla kar görmek için 1050 m civarında rakıma sahip Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsüne gittim. 🙂 25 cm civarı örtü vardı. Dün gece ve bu sabah yağan kardan sonra örtü daha da arttı. Bugün Beytepe’de çok güzel manzaralar vardı. Arazide 30-35 cm kar vardı. Örtü bazı yerlerde 35 cm’i aşıyordu.
Bu arada karın derinliğini anlamak için söyleyeyim. Boyum 2 m civarı. 🙂
Pek dile getirilmemiş ama İstanbul da 2 gündür ciddi elektrik kesintileri var. Hep dış mihraklar godzillanın oyunu bunlar.
Bence kardelisi.com u da buraya yönlendirmek lazım 🙂
Geceleyin Anadolu Yakası ani bir sıcaklık düşüşü yaşayabilir. Özellikle 100 metre ve üstünün yarın sabah beyaz bir sürpriz ile kalkma ihtimali var bence.

Günbatısından yada lodosdan mı desem yağış alırsak neden olmasın 😁
Bugün saat 16.00 sularında Beylikdüzü…
Ecmwf 168. saat, gfs ile benzer.
Haritalar ücretli olduğu için alıntıladım. ( Yasaksa kusura bakmayın )
Her şeye rağmen şükretmek lazım.Yeni yıla doğru havada hiçbir atraksiyon olmadan girebilirdik.Durmaksızın yağan yağmurun altında yürümek çok zevkliydi.Lapa lapa kar yağdığını görmek de cabası.Hoşçakal 2016, hayırlısıyla gelsin 2017.
Her şeye rağmen demek bile çok saçma bence. Yani her sistemi sadece bıraktığı kar bakımından değerlendirirsek, 1-2 yılda sadece bir kere tatmin olmuş oluruz. Bence birçok karlı sistemi sollayacak türden bir sistemdi. Kuvvetli rüzgar ve yağmur, şehri felç edişi…
Ocak ayında bizi zaten GODZİLLA bekleyeceği için kar bakımından daha endişelenmek için erken. Aralığa göre mükemmel bir sistem.
”Her şeye rağmen şükretmek lazım” derken yalnızca hava olaylarını kastetmek istemedim. Sen de haklısın öyle algılanabiliyor.
Mudanya-Bursa Yolu anlık.
Trafik durmuş durumda.
Kar küreme aracı kayarak yoldan çıktı.
Eksiyi kim verdiyse Fındıkzade’ye taşınsın inşallah.
Boğaz hattında sarı kütle var, aniden sıcaklık 1 derece düştü şuan 2 derece ve dışarıda lapa lapa sulu kar yağıyor.
Alkım abinin bahsettiği godzilla geliyor.
Neler oluyor öyle yetkililerden açıklama bekliyoruz 🙂
Örtü 2-3 parmak kalınlığına ulaştı, sıcaklık -0.6 derece. Örtü kalınlığı olarak beklentilerimizi karşılamadı ama pencereleri uğuldatan, çatılardaki, yollardaki karı süpürüp havalandırmasıyla tam bir 2004 görüntüsü var burada. Üstelik lodosla yaşıyoruz bunları.

An itibari ile Gelibolu. Güzel yağıyor…
Üfff bu nereden çıktı 😀
Duygularımızla oynuyorlar alet olmayalım.
Sistem takip etmek, sistemi yaşamaktan çok daha zevkli. 😀
Hogzilla…
Yine değişir, soğuması azalır doğuya kayar, kalbimiz kırılır. Biz İstanbullular olarak önce bir kara doymadan objektif sistem takibi yapmamız zor.
Ozan hocanın godzillası o işte 😂
Spank sen onceden sevinme husran oluyor sonra 🙂
Salınımlar çok ekstrem direk kutupları indiriyo, ayrıca bu ve benzerleri sık olmaya başladı. Belki belirttiği tarihler olmasa da, Ocak ayı içerisinde demek esktrem bir sistem olma ihtimali var.
Kutup kapınıza geldi haanıııım. Duygular alırım, hayaller satarım.
Bu kadar muazzam ve dramatik farkların yaşandığı bir sistemle ben ilk kez karşılaştım. Müthiş bir kar fırtınası vardı Esenyurt-Hadımköy arasında. Açık alanda 7-8 cm kadar kar vardı sanıyorum. Beylikdüzü civarında dahi yalandan yağan kar, Tüyap tarafında maksimum seviyeye ulaştı. Hatta gün içinde şirketten erken çıkmamız dahi gündeme geldi. An itibarı ile Sefaköy’deki evimdeyim. Ciddi bir yağış söz konusu: Yağmur. Ara sokaklarda da yürümeyi güçleştiren bir birikim var: Su birikimi. Sabah evden çıkarken yaşadığım psikolojiyi düşünüyorum da, bonus oldu bana bugünkü kar. Nefsimi köreltti. İşin keşke boyutuna girmek istemiyorum. Yaşlandık bir haftada.
Gfs 12z’de 144. saatten itibaren bize doğru gelen güçlü bir 850 soğuğu var hadi hayırlısı.Gözlerim ECM’de.
Bu radar görüntüsünüde buraya koyalım arşivde yerini alsın. 2 gündür aralıksız yağıyor, soğuma yeterli olsaydı tüm zamanların efsanesi olabilirdi.
Beylikdüzü olarak istediğimizi aldık, İstanbul’un kalan bölgeleri için üzüldük. Çok iyi olmasa da az önce çektiğim bazı fotoğrafları paylaşayım. Yağış etkili şekilde devam ediyor.
İğrenç bir espri ama göze geldik. 😀
Alçak basınç yaklaşınca sıcaklık fırlamış.
Kaynak: http://astronomi.istanbul.edu.tr/meteor/
Beylikdüzü olarak istediğimizi aldık, İstanbul’un kalan bölgeleri için üzüldük. Çok iyi olmasa da az önce çektiğim bazı fotoğrafları paylaşayım. Yağış etkili şekilde devam ediyor.
https://kumburgaz34.wordpress.com/1-1/
https://kumburgaz34.wordpress.com/1-2/
https://kumburgaz34.wordpress.com/1-3/
https://kumburgaz34.wordpress.com/1-4/
Bugün Büyükçekmece’den. Rakım 160-170 civarları.




Ozan abi bana kızmışsınız ama şimdi belki hak verirsiniz. 2 saat kar yağdı, sonra yağmura döndü. Isınma olacağını bildiğim için o 2 saat yağan karın benim için bir anlamı olmadı.
Kızmayın bana 🙂
Ayrıca merterde tipi vardı saat 14:30 – 15.00 gibi. Sonra otobuse binip Fındıkzadeye geldim yaklaşık 5km mesafe var aralarında. Fındıkzade de ıslak kar hatta sulu kar yağıyordu. Spora gittim 1 saat sonra çıktım şakır şakır yağmur yağıyordu.
Modeller değişmeden önce, dün öğleden sonra ve bugün öğlene kadar kar bekliyorduk. Haliyle ben 1-2 saatlik kar için nasıl seviniyim abi ? Sisteme verdiğim emeğin karşılığı bu 2 saat olmamalıydı. 😀
Kızıyorum halen.
Canın sağolsun ozan abi. Senin kızdığın yerde gül biter. ❤
Siklonun İstanbul’un tam kuzeyine konumlanmasıyla Anadolu yakasında sıcaklıklar aniden fırladı. Anadolu Yakası’nın güneyi 4 dereceye dayandı. Çekmeköy’de öğleden sonra etkili bir kar yağışı başlamıştı fakat şu an her şey eriyor. Sistem harbiden de fos çıktı.
Kuzeyli rüzgarın 36 saatte yapamadığı güneyli rüzgar 20 dakikada yaptı.

Kütüphaneden

Bir Konya efsanesi…





Dünya’nın en şanslı insanısın. Ben de en şanssızı 🙂
Gümüşhane ili, Kelkit ilçesi, Gültepe köyünde son 3 günde toplam 723 kg/m2 yağış kaydedilmiş. Google Earth verilerine göre köyün rakımı 1850 metre civarında. Köy gerçek anlamıyla kara gömülmüş olmalı. Umarım kimse zarar görmemiştir.
https://www.mgm.gov.tr/sondurum/toplam-yagis.aspx?t=t&gun=161230&ind=0&s=ZA&f=#sfB
https://www.mgm.gov.tr/sondurum/toplam-yagis.aspx?t=t&gun=161229&ind=1&s=ZA&f=#sfB
https://www.mgm.gov.tr/sondurum/toplam-yagis.aspx?t=t&gun=161228&ind=2&s=ZA&f=#sfB
Veriler yanlış. Ayrıca, sonradan değişecek linkleri vermenizin bir anlamı olmuyor, ekran görüntüsü paylaşmalısınız.
Haklısınız, teşekkür ederim. Yorumu gönderdikten sonra linkin değişken olduğunu ve ekran görüntüsü paylaşmam gerektiğini fark ettim. Veriler hatalıysa yanlış bilginin önüne geçmek için bu yorumu kaldırmak gerekir. Takdirinize bırakıyorum.
Bizim köye yakın sayılır. Memleketteki kuzenlerimden fotoğraf isteyeceğim, bakalım son durum neymiş.