Geçen haftadan beri ilgiyle takip ediyorduk… Hava tahmin modellerinin önceleri ısrarla Orta ve Doğu Karadeniz’e, Azerbaycan’a verdiği soğuklar; aşağıdaki haritada gösterdiğimiz yüksek basıncın biraz batıda kalmasıyla yılan gibi kıvrılarak dümeni ülkemizin kuzeybatısına kırdı ve son derece kuvvetlendi. Böylece son birkaç güne kadar gayet zayıf gözüken kar yağışları, aniden ciddi bir hal aldı.
16 Şubat Pazartesi gece saatlerinden itibaren birkaç günlüğüne Türkiye’nin kuzeybatı bölgeleri Avrupa’nın en soğuk ve karlı yeri olacak… Havadelisi.com ekibi olarak bu karlı hava dalgasını Özgecan Aslan‘ın hatırasına ithaf ediyor; bu hafta yağacak karın, onun güzelliğini ve masumiyetini hafızalarda ölümsüzleştirmesini diliyoruz.
Lafı dolandırmadan söyleyelim: Bu kış kuvvetli soğukla yağışı bir türlü buluşturamayan, bu yüzden de sahilleri doğru dürüst kar göremeyen İstanbul; 2012 kışından sonraki en etkili kar yağışlarıyla karşılaşabilir.
Şehirde Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri görülecek, deniz etkisiyle gelişecek ve bir üst seviye alçağının (ULL) da destekleyeceği aralıklı ama şiddetli kar yağışlarının (deniz etkisiyle kar (DEK) sağanakları); sahillerde 10-25 cm, içerilerde/yükseklerde 25-60 cm arasında kar bırakacağını tahmin ediyoruz. Santim aralıklarının geniş olmasının nedeni, DEK sağanaklarının tam olarak hangi semtleri vuracağını önceden kestirmenin mümkün olmamasıdır (başka bir deyişle “sistem aktif olacak, radarı takip edeceğiz”). Kara eşlik edecek buzlanma, özellikle yüksek (50 metrenin üzeri) semtlerde ulaşımı felç edebilir. Hava ulaşımında da iptaller ve uzun gecikmeler muhtemeldir.
Yukarıda Perşembe öğle saatlerine kadar Avrupa Modeli’nin (ECMWF) tahmin ettiği kar yağışı miktarlarını görüyorsunuz (kar miktarını santim cinsinden bulmak için gösterilen değerleri 2.5 ile çarpın, fakat bu haritanın özellikle DEK’li sistemler için ancak kabaca bir fikir vereceğini, yerel farkların çok fazla olacağını unutmayın). Weatherbell sitesinin ürünü olan bu harita, yağışların kar/yağmur sınırında olduğu sistemlerde pek işe yaramıyor, çünkü Weatherbell’in yazılımı sulu olarak düşen ve tutmayan her taneyi belli ki örtüden sayıyor… Fakat önümüzdeki dalgada, özellikle Salı ve Çarşamba günleri hava sahillerde bile karın tutmasına yetecek kadar soğuk olacağından, bu haritayı aşağı yukarı karın en çok yağacağı yerleri tespit için kullanabiliriz. Trakya hariç kuzeybatı Türkiye’nin kara gömüleceğini siz de fark etmişsinizdir. İstanbul Boğazı-Düzce arasında vaziyet özellikle feci olabilir!
İstanbul’da Salı sabahı kalktığınızda her yeri kara gömülmüş filan bulmayacaksınız. Çoğu yerde hafif, etkisi zaman zaman artan bir kar yağışı göreceksiniz. Fakat saatler ilerledikçe işin rengi değişecek. Ara ara kuvvetli biçimde gelen kar sağanaklarının etkisi ve süresi yavaş yavaş artmaya başlayacak… Ayrıntıları “şimdigörü” (nowcasting) raporları halinde bu yazının yorumlarında, ayrıca Feysbuk ve Tvitır sayfalarımızda bildireceğiz, fakat şu an (Pazar gecesi) gözüken, Çarşamba günü şehir yaşamının son derece zorlaşacağı, her şeyin aksayacağıdır.
Yukarıda, Perşembe gününe kadar yağacak karın miktarının bu sefer tüm Türkiye için olan versiyonunu görüyorsunuz. Bu haritaya göre en yoğun karlar, Sinop’a kadar olan Batı Karadeniz kıyılarında, Marmara’nın doğusu, İstanbul ve Düzce’de, İç Anadolu’nun doğusunda ve güneyinde, Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde, Doğu Anadolu’nun güneyinde ve batısında düşecek. Güney ve doğu bölgelerdeki kar yağışlarının müsebbibi, kuzeyden inen soğuklara tepki olarak Doğu Akdeniz’de oluşacak bir alçak basınç alanı olacak (aşağıda gösteriliyor, Antakya’dan sinsice dalmış).
Trakya’nın özellikle batısında ve Kıyı Ege’de, Batı Akdeniz ve Doğu Karadeniz kıyılarında kar beklemiyoruz. Orta Karadeniz kıyılarında ve Güneydoğu Anadolu’nun alçaklarında kar sulu olacak. Yukarıda saymadığımız yerlerde kar genelde hafif belki orta kuvvette de olsa yağacak. Doğu Akdeniz kıyıları da buna -karla karışık yağmur ve sulu kar olarak- dahil…
Güncellemeler ve şimdigörüler (nowcasting) için, lütfen bu başlığın yorumlarını takip ediniz. Gözlem, tahmin ve her türlü görselinizi paylaşmak için, soru sormak için önce şurada anlattığım gibi bloga üye olmanız gerekiyor (zaten üye iseniz bir daha olmanıza gerek yok). Bağımsız yorumlarınızı buraya tıklayarak, cevaplarınızı, cevap vermek istediğiniz kişinin yorumunun altındaki “Cevapla” düğmesine basarak yazabilirsiniz. Diğer konuları lütfen Atış Serbest‘e yazalım. Teşekkürler.
Çok güzel bir sistemi geride bıraktık.

16-19 Şubat 2015 İstanbul radarı animasyonu PPI:
Bu arada geçen paylaştığım hızlandırılmış ENKA vidyosu 8500 izlenmeye ulaştı. DEK nasıl olurmuş tüm dünyaya gösterdik 😀 Artık İstanbul, Buffalo ile birlikte anılacak 😀
Emeğine sağlık. Çok güzel olmuş.
Selale gibi akiyor.
Kar yağışını time lapse yaptım ancak kar az yağdığı için pek tat vermiyor
Gönül isterdiki 1 metre yağsın da ortaya güzel bir ürün çıksın. Hazırlıklarımı buna göre yapmıştım ama sistem son 2 gün kelek attı.
Yine de deneyim oldu.
Yeni fotoğraflar geldi arkadaşlardan. Çarşamba akşam 21:00 civarında çekilmiş fotoğraflar. Çarşamba gecesi de sabaha kadar yoğun yağış devam etmişti. Ne ayak izi ne araba izi bırakmıştı. Keşke aynı bölgede tekrar 1-2 fotoğraf çekebilseydim.






Çekim yapılan bu yer işlek bir cadde. Bilenler için söylüyorum: Sefaköy’e giden yol burası.
Sabaha kadar devam eden kar yağışı rahat rahat 10 – 15cm örtüyü arttırmıştır.
İnönü mahallesi burası sanırım.
İnönü caddesi olarak geçiyor. Yeni mahalleye bağlı. Dümdüz yolu takip ettiğin zaman Sefaköy metrobüs durağına çıkar, yarım saat mesafe var sanırım. Yalnız cidden epey kalınmış kar örtüsü o gün idrak edemiyordum. Şimdi bakıyorum da tarihe tanıklık etmişiz meğer.
Konum: Beylikdüzü
Çekilme Tarihleri: Çoğu 19.02.2015 olmak üzere, 18.02.2015’te de çekilmiş resimler var.
Karın doğayla ve arabalarla dansı


























Kardan önce kaldırım olduğunu zannettiğimiz alanın hali







Karşıdaki ilkokul bahçesindeki gündüz olan ağaç devrilma vakası


Karşıdaki ilkokul bahçesindeki gece olan ağaç devrilma vakası


Çarşamba gecesi saat 02.00’de apartman girişinde mahsur kaldığı için yardım ettiğimiz arabanın üzerinde sadece 3-4 saatlik kar yağışı sonucu, (belki de daha az, çünkü o gece karın ne kadar sürdüğünü tam olarak bilmiyorum) oluşan kar örtüsü.

Karın rüzgarla birikim yaptığı yerlerde, belime kadar kar örtüsü (Bacak boyum 110 cm olduğuna göre en aşağı 120 cm felan kar kalınlığı vardı)
Arabanın camına, tavanına kadar kar birikimi


Bir gece arabanın üstünde biriken kar örtüsü(Çarşamba Gecesi 20.00-08.00)


Gövdesi gözükmeyen ağaçlar





https://vostokk.files.wordpress.com/2015/02/img_6026.jpg (Şu karşıdaki çam ağaçlarının boyu 2.5 metrenin üzerinde. onun üzerinden hesaplayın)
https://vostokk.files.wordpress.com/2015/02/img_6054.jpg .
1 metrelik çubuğun kar örtüsünün kalınlığını gösteren resimler



https://vostokk.files.wordpress.com/2015/02/img_6023.jpg (genel olarak kar örtüsü, kimsenin ayak basmadığı ve düz alanlarda diz üstüne gelecek seviyedeydi)
Bu sistemde yağan karı avuçlayıp sıktığımda sıkıştıramıyordum, dolu dolu yağmış yani.. Bu da karın su eşdeğerinin yüksek olduğunu gösteriyor. Örneğin 1 kova kuru kar atıyorum 2 kilo ise, bir kova ıslak kar 6-10 kilo gelebilir. (Değerleri kafadan attım, örnek sadece).
O kadar çok dalın ve ağacın kırılması da bundandır muhtemelen.. Sıcaklık 1-2 derece daha düşük olsaydı kar kristalleri daha da genleşeceğinden kar kalınlığı daha fazla olabilirdi..
Aşağıda da efsane bant dediğimiz 1 Şubat 2012’nin ve 18 Şubat 2015’in karşılaştırması var. 2015 açık ara alır.. Eğer ana bant bir sağa bir sola çok oynamayıp istikrarlı şekilde bir noktaya aksaydı kıyı şeridinde bile isabet ettiği yerde 70-80 cm örtü bırakabilirdi..
1 Şubat 2012 12Z (TSİ 14:00)
18 Şubat 2015 12Z (TSİ 14:00)
19 Şubat 2015 00Z (TSİ 02:00)‘de ise şartlar daha da mükemmel hale gelmiş.. 7 kilometreye kadar canavar gibi nem var ve rüzgar açıları da o biçim..
Santi Hocam , ömrüne bereket ! Bunu burada dile getirmekten çekindim,çünkü benimkisi sadece geçmiş gözlemlere dayalıydı.Ama sen bilimsel noktayı koymuşsun işte!
Nem,rüzgar yönü ve su tutma hali…
Evet,kar kümelerinin içi suyla karışık gibi ağır,donuk ve kabarıktı.Ağaç tepelerinde ve geniş dallardaki yoğun kümelerin “birikerek yayılıp kalmış top-top hali” sanırım bu yüzden…
Bundan olsa gerek 40 cm kar Pazartesi’ye kalmayacak şekilde eriyor. Karın kuruluğundan kar topu yapamadığımız Ocak başı sistemindeki 5-10 cm kar bile 5 gün kalmıştı
B.düzü’ndeki muhteşem bant ve yer seviyesi sıcaklıklarının çevresine göre düşük olması, oralarda bu sistemi efsane yaptı o zaman. Ordaki kar gerçekten kaliteliydi, sizin bahsettiğiniz sulu formda bir ôrtü yoktu.
Sistem geçti, kar bitti. Şimdi o ana ait videolara ve fotoğraflara bakma zamanı. İyi seyirler.
Bugün sizinle dün geceyi geçirdiğim Bahçeşehir Boğazköy’de gün doğumu sırasında çektiğim fotoğrafları paylaşmak istiyorum. ( bu işin cep telefonları ile olmayacağına kesin kanaat getirdim, gerçek bir fotoğraf makinesı almak lazım)
Gece yağmurun durmasından sonra hava açtı ve orta şiddette bir don gerçekleşti, sabah tüm karlar beton gibi sertleşmişti.

Bu sabah doğan bu güneş, üzerimize çöreklenen karanlığın beton yığınlarının arasından, kendini gösterdiğinde çok mutlu oldum.
Bu da aynı yerin perşembe öğlen müthiş yağışın üzerinden 7-8 saat sonra görüntülenmiş haliydi.
Sabah Bakırköy sahile indiğimde ise, Kutup’dan sarkıp gelen bu soğuğun, Marmara üzerinden esmekte olan lodos ile birleşimi sonucu ortaya çıkan müthiş lezzetteki havayı bol bol ciğerlerime çektim (normal şartlarda hava kalitesi rezalet olduğu için, şehrin içinde hepimiz dikkat ederseniz kesik kesik ve mümkün olduğunca az solunum yapıyoruz)
http://mobil.olay.com.tr/haber/bursada-zincirleme-kazaya-100u-askin-arac-karisti/12471/
Dün gece yağdı. Sıcaklık bi yarım derece daha düşük olsaydı 15-20 cm olurdu. Rakım 400 metre.
Heybeliada’dan fotoğraflar;
Sağda Tuzla’yı vurmakta olan DEK belli oluyor.
Bol bol ölçüm yaptık.
Maalesef bizim ağaçlarda da zayiat var. Toplumun büyük kısmı ağaçların ne kadar önemli olduğunun farkında değil, hiçbir şey yapmasak da yediğimiz meyvenin zeytinin çekirdeğini doğaya atalım, bir şans verelim, binde biri ağaç olsa bir şeydir.
Çamlimanı
Çamlimanı’ndan DenizLisesi.
İnsan beyni her yerde yüz ararmış. 🙂
Geç de olsa kardan adamımızı da yaptık.
Bu son kare benim için sistemin en duygu yüklü anıydı.
Çok güzel fotoğraflar, paylaştığınız için sonsuz teşekkürler. Bu sistem denize sıfır yerlerde bile çok etkili olmuş gözüküyor
Çok güzel. Elinize sağlık.
18.02.2015 Çarşamba günü; Çekmeköy-Ömerli’de, kısacık bir time lapse denemesi… http://youtu.be/MYO5H5xdZII
Süper olmuş, kamera olarak ne kullandın? Time lapse için bence en önemli şey otomatik çekim modu, çoğu SLR kamerada bile bu özellik bulunmuyor.
Çekimi İpod 4s ile yaptım.
2013’te ise bu video’yu ( https://m.youtube.com/watch?v=CA1NCDNA48M ) iphone 4s ile çekmiştim. İki kamera arasında korkunç fark var.
Bursa,Nilüfer
Arkadaştan istemiştim.
Burası Karadeniz + Marmara Effect aldı 🙂
Başlıkta İstanbul ve Ankara harici yorum olsun diye atıyorum.
Şuan 400 metredeyim kar yağıyor ama kesti kesecek gibi yağıyor tat vermiyor. sıcaklık 0.7 derece
Beylikdüzü’ndeki vahamet
2 gündür Beylikdüzü’nde mahsur kaldım, Halkalı’daki evime gidemedim. Daha yeni geldim. Açık alanlarda net 70-80 cm kar vardı Beylikdüzü’nde. Fotoğrafları atacağım yakında. Karın yığılma yaptığı yerlerde kar kalınlığı, insan boyundaydı. Gerçekten müthişti. Hala 40-50 cm kar vardı ben eve giderken açık alanlarda.
Hocam boyum kadar kar var diyordum inanmıyorlardı, bi resim atında görsünler günlerini! 😀
Ankara olarak sürpriz bir Dek bandi aldık.2 cm örtü bile oldu.
Ne yağdı be arkadaş, ne yağdı! İstanbul gibi ben de hâlâ etkisinden çıkabilmiş değilim. Beşiktaş’ta deniz seviyesinde hâlâ dev kar yığınları var. Eriyor eriyor ama erimekle bitmiyor! 😀 Pazar’a kadar yolu var bu karın. Dün Beşiktaş’ın yükseklerini, bugün de Nişantaşı, Maçka civarlarını dolaştım. Oralarda da onlarca ağaç kökünden devrilmiş ya da dalları kopmuş. Üzüldüm. Sadece 20 cm’lik bir kar yaptı bunu. Beylikdüzü’ne yağan buraya yağsa demek ağaç kalmayacaktı. Nasıl da güzel, yemyeşil ağaçlar pert olmuş. Fakat ben doyamadım kara. 😀 Üstüne üstüne basıyorum her fırsatta.
Ben de doyamadım gerçekten. Çarşamba gece saat 01.30’da baktım bant bize doğru geliyor. Saat 3’e kadar dolandım sokaklarda. Masal alemi gibiydi dışarısı. Bir lapa lapa, bir bulgur, bir toz gibi yağıyor, göz gözü görmüyordu zaman zaman. Zaten bütün gün de öyleydi.
O gece mahallede birçok yatmış, kırılmış ağaç vardı. Bizim bahçede de büyükçe bir mazı, üzerindeki karın ağırlığına dayanamayıp ortasından kırıldı.
Çarşamba gece yarısından birkaç kare;



Emre Hoca’nın Beşiktaş civarındaki gördüğü kardan kaynaklı ağaç kırımı hemen hemen tüm İstanbul’da gözlendi aslında.Son iki gündür-özellikle perşembe günü- gerek apartmanımızın bahçesindeki gerekse de sokaktaki birçok (genç-yaşlı) ağaç (özellikle fıstık çamı ve andız çamı) ya tamamen kırıma uğradı yada çok büyük zarar gördü. İki gündür bilhassa bulunduğum sokağın üzerindeki ve yetişebildiğim birkaç yan sokaktaki ağaçlar için kurtarma seferberliğinde idim.Rantsal dönüşümden dolayı yokedilen onca yeşilliğin yanında birkaç ağacı da kökünden kesmesinler,budayarak kurtaralım istedim.
Ama devrilen koca ağaçlar için artık çok geç idi.Yaklaşık 100 yıllık ve 20 metrelik bir Cedrus Libani gözümün önünde ağır ağır toprağından (bu arada toprak dibine kadar doymuş ve taşmış) köklenerek çıktı ve saatler içinde tamamen yan yattı! Ölümü çok asildi.Yaşarken yaptığı büyüklüğü ölürken de taçlandırdı sanki! Akibeti mi? Memleketteki her cenazenin kaldırılması gibi (bana göre) kargaşa,aculluk ve hoyratlık görüntüleri eşliğinde…
Demek ki diyorum bu sistem İstanbul için “yer yer” orta derece bir afet olmuş gibi…
Hayat devam edecek..
Ankara’da sistem son kurşunlarını sıkarken


Şu an da yoğun bir şekilde yağmaya devam ediyor.
Bunlar da Hacettepe Üniversitesi’nden manzaralar. Dün sabah yağışın en yoğun halinde çektim.
Dün bir sürü video daha çektim. Hepsini birleştirdikten sonra Youtube’a koyup paylaşacağım.
Bu kışın en yoğun kar yağışını alıyoruz şu an, tabii devamı gelirse 🙂
DEK ! 😀
Bir sevgilimden ayrıldığımda bir de sağlam sistemlerden sonra leş duygular kaplıyor içimi. Bir an önce eri ve bit artık.
Gfs 6-7-8 Mart’a soğuk hava ve yağış koymuş, yani çok uzun bir zaman ama bir umut var mı sizce?
Sistem son nefesini derin veriyor

(Selçuklu mimarisine has olan kümbetlerden birisi: Altı Kapılı Türbesi)
Evet şu an canlı izliyorum, fotoğrafta pek belli olmamış ama. 😀
Burada mısınız yoksa internet üzerinden mi izliyorsunuz anlamadım.
Buradayım, buradayım. Merkez’deyim.
Pazar günü Osmaniye’ye dönüyorum yalnız.
Biraz geç oldu ama bu sistem boyunca uyumaya bile zor vakit buldum. 18 Şubat Çarşamba günü Heybeliada Çamlimanı’nda yaptığım ölçüm; denize sıfır plajdaki birikim 28 cm.
Heybeli’de böyle fotoğraf herkese nasip olmaz. Bol bol çekseydiniz. Bizimle de paylaşırsanız seviniriz.
Fotoğraflar geliyor. Az sonra… 🙂
Sizden bir ricam olacak, GFS İstanbul grafiğinin videosunu yapmışsınız. Çok hoşuma gitti, ancak bu grafiğin arşivine ulaşamadım. Denk geldikçe kaydediyorum ama arada atlıyorum. Siz bir yıl boyunca tüm grafiklere nasıl ulaştınız?
İnternette bir forumda otomatik olarak bunu nasıl yapabileceğimi sormuştum. Programlamadan anlayan bir genç de, bu bilgileri kendi web sitesine indirip benimle paylaştı. Yoksa tek tek başa çıkılacak iş değil.
Arkadaşlarımın Bahçelievler’ de yaptıkları İgloo.
Bursa açısından küçük bir sistem değerlendirmesi yapmak istiyorum. Beylikdüzü taraflarını coşturan, DEK bantları Bursa açısından, rüzgar yönü itibari ile hiç etkili olamadı. Kentin en batısında kalan yerleşim birimlerinde birkaç santimetrelik birikimler oldu.
Daha sonra ULL’nin etkisi ile Anadolu’dan Karadeniz’e çıkan bulutlar döndü dolaştı, Sakarya üzerinden Bursa’ya akmaya başladı. Çarşamba akşam saatlerinde etkisini göstermeye başlayan ULL’nin tetiklediği siklonik cephe benzeri oluşum, 12 saatte benim ölçümlerime göre 22-30 cm (MGM’nin açıkladığına göre 40 cm) yağış bıraktı.
Sonuç olarak 2012 ve Şubat 2015 sistemleri gözönüne Bursa açısından alınırsa; DEK, Bursa için kısa süreli heyecanın ötesinde birşey yaratmaktan çok uzak. Yakın tarihten bizzat yaşadığım 2004, 12-13 Ocak 2015 ve son sistemin ULL etkisindeki kısmını gözüne alırsak; Bursa’da hatırı sayılır bir örtü oluşabilmesinin tek yolu siklonik yağıştır.
Nilüfer ölçümünü Uludağ Üniversitesi’ndeki meteoroloji İstasyonunun çevresinde yaptılarsa 40 cm olağan
Kesinlikle katılıyorum.Bu arada 30 cm karın üstüne çisil çisil yağmur yağması da çok acı bir durum.
Bu sistemle ilgili ilginç bir tespit,KOÜ görevli bir arkadaşım bu sistemde ”yukarılar çok fazla kar almadı sahilde daha fazla kar var” dedi sabah bu da demek oluyor ki DEK sistemleri Kocaeli bölgesine yaramıyor ilginç olan Mersin sahil şeridinde ki ilçeleri bile 3-5 cm birikim aldığı sistemde konumu gereği İzmit üzmüştür.
Marmara’ya tırmanıp Doğu Akdeniz’e geri dönen ULL buralara tekrar kar getirdi. Karayel ve yıldız değişimli rüzgarla sert bir tipi var.
Bugün İstanbul’un yükseklerinde heyecan yaşayabilir miyiz? Hani haftaiçi iyi alıştık kısa mesailere, hafta biterken seriyi bozmasak diyorum:)
Hayır, sistem inaktif 🙂
Kahrolsun bağzı yağmurlar 😀
Konya Organize Sanayi Bölgesi felç. Dehşet bir tipi var. Göz görmüyor. Merkezde ise daha az kar ve fırtına var. Okullar tatil.
Kıbrıs’ta bile kar yağmış.
http://www.aa.com.tr/tr/haberler/468027–kibrista-yogun-kar-yagisi
100 metre üstündeki yerlere yağmıştır muhtemelen.
Girne’deydim :(… Sahilde bi 5-10 dakika kar yağdı… Tepeler bi beyazlar gibi oldu… Girne içinde üstü karlı bir iki araba gördüm hiç temizlememişler hava atıyorlardı 🙂
Foto var ama pek bir şey anlaşılmıyor… Zaten fena bozuldum Çarşamba-Cuma Girne’de olmaya. Sabiha Gökçen’de bir an umutlanmıştım acaba iptal olur mu diye… Olmadı. Şu karı kaçırdım ya…
BBC Lübnan dağlarını gösterdi.EN AZ 25 CM KAR VAR.
Silifke’de kar yağışı başlamış 1 saattir yagiyormus. Sanırım bozyazı gulnar mersin arasındaki yağışlı büyük kütle tüm bölgeye kar yağdırıyor. Silifke’den arkadaşlar feysbukta fotoğraf paylaşmakta.
0.5 derece gözüküyor 23:34 itibarıyla. Rakım 10 metre. Vay be. Bu da radar görüntüsü.
Resim varsa paylaşın mutlaka.
Mobilde olduğumdan yükleme yapamiyorum, instagramda paylaşılan kardan biri
Saka mi ?!?!
Vay be!
https://twitter.com/search?f=realtime&q=silifke&src=typd
Hocam oraya buradan çok yağdı. Sıcak sektörde kalmanın zararları. Bu yıl 3 oldu…
Mersin’in merkezi Pozcu Mezitliye ve Erdemliye kar tipi yağış varken, Mersin’in Toroslar ilcesine yağmur yağıyordu kus uçuşu 10 km
Cehennem’e kar yağmış 😀 (Mersin’deki)
İnsan düşünmeden edemiyor bu sistem üst atmosferdeki mükemmel koşullarıyla 2 derece daha sıcak olan arkasında dağlar bulunan Doğu Karadeniz’e gelseydi ne olurdu 😦
Kaçan balık büyük olur. 😦
Bugün ODTÜ’de de 15 cm kar vardı. Yetmez ama evet. 🙂
http://instagram.com/p/zRs7fShiE4/
Ne guzel fotograftir kesin ama acilmiyor bende mesela. Blogumuza fotograflarimizi su sekilde ekliyoruz: https://havadelisi.com/2012/09/23/uyelik-sistemine-geciyoruz-yorum-ve-resim-ekleme-kolaylasiyor/
Tesekkurler -Onur
Eskişehir’de dün gece başlayan kar gün boyu zaman zaman hafif, zaman zaman kuvvetli olarak akşam 5’e kadar devam etti, 5’ten sonra ise müthiş bir kar ve tipi başladı. Kuvvetli rüzgardan dolayı zemindeki kar oradan oraya savrulup duruyor. Okullar bugün ve yarın tatil. Eskişehir-Kütahya, Eskişehir-Bozüyük yolları ulaşıma kapalıymış. Bu yollar bu sene kaç defa kapandı sayamadım artık.
amerıkada beylıkduzundekı gıbı yagıs olsa bınlerce tımelapse vesaıre vıdeo olurdu turkıyede neden bu gırısımler yok :(((
Ben fotograf videosu yaptım. Youtube :yalın yalıncak 2015 02 18 kar. Bir hatıra işte. Artık zamanımızda çok kolay.
Bence sebebi, coğrafya olabilir, gökdelenin üst katında dairem olsa ben çekerdim, gel görki bulunduğum daireden gök yüzünü görmekte zorluk çekiyorum.
Sonunda resim atabiliyorum, resim Sakarya /Sapanca’dan. Çarşamba sabahı yolda 6 cm kar vardı, sistemin sonuna geldik, bu sabah 32 cm kar ölçtüm açık alanda… https://emre29.files.wordpress.com/2015/02/20150218_070835.jpg