Yeni Yağmurlar


İzlanda civarında devamlı olarak türeyen alçak basınçların Akdeniz Havzası’ndaki mirasçıları olan yeşil kütleler (aşağıda), şu saatler itibariyle Ege Kıyıları’ndan başlayarak ülkemizin batısını tekrar yıkamaya başladı…

bbb

Perşembe gecesi ve Cuma günü, yine Ege ve Adeniz kıyılarında sel potansiyelli çılgın yağışlara neden olacak bu sistem, hafta sonu Türkiye’nin orta ve doğusuna doğru çekilmiş olacak. Marmara’nın doğusu ve İç-Batı Anadolu’da da mevsime yakışır şekilde kuvvetli yağışlar bekleyebiliriz. İstanbul’da ise yağmur daha çok Cuma günü görülecek, kuvveti ortayı pek geçmeyecek; ama ısınmış olan havayı yine biraz soğutacak. Gerçi Pazar tekrar ısınma var.

Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da, yüksek yerlerde ise kar bekleniyor.

1234

467

1-2 günlüğüne mevsim normalleri civarına inecek olan hava sıcaklıklarının ise önümüzdeki hafta tekrar mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. 19-20 Aralık civarlarında ise şu an çok etkili gözükmeyen yeni bir soğuma gelebilir.

gfgSağlıcakla kalın.

Yeni Yağmurlar” üzerine 11 düşünce

  1. anemodulion (Beşiktaş/İST, 29m)

    Akdeniz’in bir haftalık yağış bilançosu gayet iyi. Antalya merkez ve civarı 82 mm ile 379 mm arası yağış aldı. Antalya şehir merkezi ve civarı dışında, Kemer-Isparta-Seydişehir-Alanya dörtgeni arasındaki pek çok yerde de 100 mm’nin üzerinde yağış düştü. Mersin şehir merkezine yağış pek uğramasa da, özellikle sırtını Toros dağlarına yaslamış olan merkezler 56 mm ile 118 mm arası yağış aldı. Adana şehir merkezi ise 52 mm ile 66 mm arasında yağış aldı. Adana’nın Toroslar’a yaslanmış ilçeleri ise 48 mm ile 118 mm arasında yağış aldı. Göller Yöresi ve İç Anadolu’nun yükselen yıldızı Konya civarı da son bir haftada bol yağış alan yerlerden oldu. 😀
    Genel olarak, Akdeniz Bölgesi ve bölgeye komşu yerleşim yerlerinin pek çoğunda aralık ayı uzun yıllar yağış ortalaması çoktan aşıldı bile!

    Cevapla

Yorum yazın...