Bir Hafta Sonu Molası Daha, Sonra Yine Yağmur Boran…


Yorum ve resim eklemede üyelik sistemine geçtik, nasıl üye olacağınızı buradan öğrenebilirsiniz (yapması çok kolay, adım adım anlattım).
***********************
Videodaki rapor ve tahmin Cuma sabahına ait. Görüntülü rapor siftahını da yapmış olduk, vatana millete hayırlı olsun 🙂

Hafta sonu çoğu yerde sakin, önümüzdeki hafta ise yine bol bol yağmur ve fırtına olacak.

Reklam

Bir Hafta Sonu Molası Daha, Sonra Yine Yağmur Boran…” üzerine 136 düşünce

    1. Havadelisi (Moda/İST, 28m) Yazıyı Yazan

      Telaffuz konusunda iddialı ya da eğitimli değilim, ama bildiğim kadarıyla -yor ekini -yo olarak kısaltmak çok yanlış değil, (en azından tiyatrocu bir arkadaşım öyle söylemişti 🙂 ), “olcak” ise “olucak” diye söylenmeli – yine bildiğim kadarıyla.

      Bu konuda yönlendirmeye ihtiyaç duyuyorum, siz dahil diğer arkadaşların da yapıcı eleştirileri olursa iyi olur…

      Cevapla
    2. anemodulion (Beşiktaş/İST, 29m)

      Telaffuz gündelik hayatta, insanlarla karşılıklı olarak konuşurken kelimeleri nasıl seslendirdiğimizdir, kelimeleri dile getirmektir. Bizi burada telaffuz ilgilendirmiyor. Çünkü konuşmuyoruz, birbirimizi duymuyoruz, sadece yazıyoruz. Dolayısıyla herkes kendi gündelik hayatında telaffuzuna istediği özeni ya da özensizliği göstermekte serbest. Ama yazım konusunda hepimiz aynı standartları yakalamalıyız. Sonuçta hepimiz aynı ilkokul-ortaokul-lise sıralarından geçip geldik. Dolayısıyla doğru yazı yazmak bir lüks, bir ayrıcalık ya da büyük bir başarı olamaz, olmamalı. Hepimizin zaten kendiliğinden beraberinde getirmesi gereken sıradan bir özelliktir doğru yazmak. Eğer bir insan üniversiteyi, liseyi geçtim, ilkokuldan bile mezun olabilmişse, o kişi doğru yazmayı biliyordur, bilmelidir demektir bu. Dili güzel kullanmak, ona sahip çıkmak kimliğimize, kültürümüze sahip çıkmaktır. Ve eminim ki burayı yorumlarıyla, katkılarıyla renklendiren ve besleyen herkes, bu topraklarda yaşayan hepimizin bu ortak kültür mirasını, yani Türkçeyi sahiplenmeyi ve ona hak ettiği özen ve saygıyı göstermeyi bir görev biliyordur.

      Cevapla
      1. storm_chaser (Keçiören/ANK, 900m)

        Anemodulion’a katılıyorum. Türkçe konusundaki hassasiyeti, bunu gerektiğinde yüzümüze vurması, ben dahil birçok arkadaşın bloğa yazarken daha dikkatli olmasına neden oldu. Bu blog kalitesi ve seviyesi ile tanındı ve hepimizin bu seviyeye uygun hareket etmesi gerekir diye düşünüyorum.

        Cevapla
      2. hayatbu (Beşiktaş/İST 10 m)

        Editör detected!!! İşte yazım hatası kontrolünü yapan editörümüz belli oldu 🙂

        Cevapla
    1. Onur(Ankara/1090m)

      Bu sistemler genelde doğuyu etkiliyor.fotoğraflar gerçekten çok güzel görünüyor, karın yoğunluğu ve kuvveti belli oluyor.Senin yerinde olsam tadını çıkarırdım. Hiç bekleme değerlendir. Pek uğramıyor bu sistemler gaziantep’e Gaziantep’e. Genelde yağmur yağıyor. Enverziyonla alakalı bi bir konu olsa gerek.

      Cevapla
  1. Gaziantep/Karataş(931.9m)

    21.30 Gaziantep/Yeditepe Mahallesi. Rakım:920 metre. Sıcaklık:0.2 derece. Yağış Biçimi:Kar . Yağış Yoğunluğu:Kuvvetli .
    Not:Yollar da dahil olmak üzere burası beyaza büründü. İlerleyen saatlerde yağışın etkisini artıracağını ve sıcaklığın bir miktar da olsa düşeceğini umuyorum.

    Cevapla
  2. Commandouz (Bayrampaşa/İST, 153m)

    Bugün beni sırılsıklam yapan yağışın animasyonu.

    1

    Modellerin öngördüğünün hafif altında gerçekleşti.

    2

    Cevapla
  3. faseay(Çayırova/Kocaeli/50Mt)

    Bağlaç Olan da / de’nin Yazılışı

    Bağlaç olan da / de ayrı yazılır ve kendisinden önceki kelimenin son ünlüsüne bağlı olarak büyük ünlü uyumuna uyar: Kızı da geldi gelini de. Durumu oğluna da bildirdi. Sen de mi kardeşim? Güç de olsa. Konuşur da konuşur.

    UYARI: Ayrı yazılan da / de hiçbir zaman ta / te biçiminde yazılmaz: Gidip de gelmemek var, gelip de görmemek var (Gidip te gelmemek var, gelip te görmemek var değil)

    UYARI: Ya sözüyle birlikte kullanılan da ayrı yazılır: ya da

    UYARI: Da / de bağlacını kendisinden önceki kelimeden kesme ile ayırmak yanlıştır: Ayşe de geldi (Ayşe’de geldi değil). Kitabın kapağına da dikkat et (Kitabın kapağına’da dikkat et değil).

    Kaynak;Türk Dil Kurumu
    http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_content&view=category&id=50

    İmla kurallarında hata yapan biri olarak, rahatsız olduğum konulardan biri de buydu.Reyting burada olduğu için paylaştım

    Cevapla
    1. Havadelisi (Moda/İST, 28m) Yazıyı Yazan

      Çok teşekkürler. Bir de, bu bir “kural” değil belki ama, okuma kalitesini etkilediği için söyleyeyim: Her noktalama işaretinden sonra bir boşluk bırakmak icap eder.

      Örneğin: “… konulardan biri de buydu.Reyting burada …” değil, “… konulardan biri de buydu. Reyting burada …” 🙂

      Cevapla
  4. ibrahimozlen

    Arkadaşlar ben bahçelievlerde Bahçelievler’de 65 rakımlı bir yerde oturuyorum.mgm de oturuyorum. MGM’de B.evler olmadığı için sıcaklık olarak hangi ilçeye bakmalıyım? eyüpmü(38) bakırköymü(27)? Eyüp mü, Bakırköy mü? bakırköye Bakırköy’e çok yüksek sıcaklık veriyorlar her sistemde ancak son durumlarda birçok ilçeden soğuk dahi oluyor.eyüp oluyor. Eyüp’ün ise sıcaklıkları düşük oluyor yükseklik olarak mgmnin MGM’nin eyüp Eyüp istasyonundan daha yüksek B.evler yani.kafam yani. Kafam çok karışık aydınlatabilecek biri varmı var mı teşekkürler 🙂

    Cevapla

Yorum yazın...

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s