Türkiye İstanbul’dan ibaret değildir.
Girit – Kıbrıs – Güneydoğu Anadolu rotasını izleyen bir Akdeniz siklonu, iç kesimlerde mevcut olan Ocak soğuğunun üzerine güneyden nem pompalayacak. Güzel kar yağışları görülmeye başlandı bile. DMİ’den bir harita:
Bu başlıkta, sadece bu olayı takip edip tartışalım. Karadeniz kıyılarındaki deniz etkisi karı için daha sonra ayrı bir başlık açacağım. Yeni bir yorum yapmak için buraya tıklayın, cevaplarınız için ‘cevapla’ düğmelerini kullanın.
Sanırım 28-29 Ocak kar yağışı 2009-2010 kışının en geniş alana yayılmış kar yağışıydı. Bu nedenle tarihi bir görüntü olması amacıyla yerini alması iyi olacaktır. Kar yükseklikleri şehirlerdeki 31 Ocak 2011 06:00 UTC Meteoroloji istasyon raporlarına aittir (Diğer kayak merkezleri ölçümleri Meteoroloji dışındaki ölçümler olduğundan, güvenilir bulunmadığı için alınmamıştır. Arka plandaki uydu görüntüsü kutupsal yörüngeli Modis-Terra araştırma uydusu (0715 UTC-Türkiye doğu geçişi, 08:55 UTC Batı geçişi) kar algoritması olup, (kar=koyu mavi, açık mavi/beyaz=bulut) daha kapsayıcı bilgi vermektedir (kar dağılımını yansıtması anlamında). Karadeniz deniz suyu sıcaklığı görüntüsü Ukrayna’nın Deniz Hidrofizik Enstitüsünün (Marine Hydrophysical Institute) 31 Ocak 2011, 00:00 UTC 2.5 m. derinlik tahminidir…
Sistem Batı bölgeler için ömrünü tamamladı, İç Anadolu’nun doğusu ve Doğu Anadolu’da bugün de faal olmaya devam edecek. Bir değerlendirme yapmak gerekirse içinde bulunduğumuz kar fakiri sene gözönüne alındığında gayet iyi bir sistemdi. Geçen hafta bu sıralarda 29-30 Ocak için diagramların ortalaması bariz bir ısınmayı gösterirken ana GFS ısrarla soğuk kaldı, ve haklı çıktı. Bu durumda 1 haftaya kadar ana GFS, 1 haftadan sonrası hiçbiri gibi bir denklem çıkıyor karşımıza ki bu da diyagramlara dayalı tahminin ne derece başarılı olabileceğini sorgulamaya neden oluyor.
Anadolu’ya kar yağması 850 hpa’da -5 ve ortalama bir siklonla mümkün olabiliyor işte. Hem çok kolay, hem de çok zor. Sıcaklıklar bir kademe daha düşük olsaydı Ankara’nın her yerinde örtü 15 cm’yi bulabilirdi. Fakat kar yağışı devam etmesine rağmen alçak yerlerde pazar öğlen saatlerinde biriken kar bir taraftan eridi ve istenen düzeyde örtü olmadı. Buna da şükür diyeceğiz artık. Yağış ise önce sadece cumartesi görünüyordu, cumartesi akşam modelindeyse pazar günü ogleden sonra için 10 mm yağış verildi, sonra aşağıya revize edildi. Yine de beklentilerin üstünde oldu. Yağış konusunda 12-18 saatin ötesi güvenilir değil demek ki…
Önümüzde 10 şubata kadar ciddi bir şey görünmüyor. GFS ana modeli 3-4 güncellemedir 11-12 şubat gibi birşeyler vaad ediyor ama bu saatten sonra yoğurdu dondurup yemek gerek. 10-20 şubat arası sağlam bir sistem gelirse kırıntılarıyla mart başına kadar idare ederiz. 20 şubata kadar ortalamalar ve üstünde gidersek o saatten sonra sağlam bir şeyler görmek pek mumkun olmaz gibime geliyor. Yine bu sistem benzeri, kky bileşeni daha bol sistemler almamız mumkun olabilir ama o saate kadar gelmeyen hiç kışın son demlerinde hiç gelmiyor.
Güzel değerlendirme… Ben Mart’ta da gayet güzel karlar hatırlarım Ankara’da. Çıkmadık candan ümit kesilmez.
Diyagramların da uzun vadede çok başarılı olmadığına sonuna kadar katılıyorum. Hatta bazı yerlerde hepsinin aslında GFS çıktısı olduğu unutuluyor ve sanki başka kurumlar tarafından diyagramlar çıkarılıyor ve karşılaştırma yapılıyor gibi yanlış algılamalar meydana geliyor. (Keşke öyle olabilseydi 🙂 ). Öğle modelleri de güncellendi ve bizi uzun bir yağışsız dönem bekliyor buna göre. Ama dediğiniz gibi, 2. döneme gelince güven çok düşüyor. Bu 1. döneme de çok güvenmemizi gerektirmiyor. Onun için son birkaç modele göre genel beklenti yüksek basınç etkisinde yağışsız bir dönem olsa da bu durum 1-2 güncelleme ile değişebilir. Veya değişmeyebilir. Çünkü şu anki görünüm hem yağış hem yağışsızlık yönünde tam olarak kararlı değil. (kararlı olduğu halde değişebileceğini de biliyoruz.). Benim kişisel ve bilimsel olmayan görüşüm de yağışsız bir döneme girebileceğimiz yönünde. (Çünkü bu sene bu konuda çok karamsarım). Ama “20 şubata kadar ortalamalar ve üstünde gidersek o saatten sonra sağlam bir şeyler görmek pek mumkun olmaz” da diyemem. Sistem oluşması çok zor olmasa gerek. Tamam zordur, bu sene bir türlü bize gelmeden eriyip gidenini çok gördük, ama modellerde bir anda belirip gelebilir de. Kısacası şu anda kararlı olmayan bir görünüm var. 20 şubat’a kadar sistem gelmese de ondan sonra yine de birşeyler olabilir. Ümit ümit ümit….. Ekmeğim benim 🙂
Önümüzdeki cuma – cumartesi günleri kuvvetle muhtemel (yüksek olasılıkla) 🙂 benzer bir sistem yaşanabilir iç bölgelerde.. Şu andaki görünüm pek iç açıcı olmasa da 28 – 30 ocak sistemi öncesi de benzer görüntü sunuyordu.. izlemeye devam.. Yağışın artıp, sıcaklığın bir kaç derece düşmesi ile işler değişebilir.
Öte yandan Ankaralı katılımcılara ciddi bir sitemim var!!!! İnsan son kar yağışından doğru dürüst resim koyar kardeşim… Bundan sonra Marmaris’ten size yağış gönderirken bunu ciddi ciddi düşüneceğiz. 🙂
3 günden sonrasının hava tahminini yapmak gerçekten zor iş.
Bu hafta gelen sistemde siklon son ana kadar güneyden geçiyor gibiydi (mesela Ankara’ya değil, Ankara’nın güneydeki ilçelerine yağış getirecek gibiydi) sonra bir anda değişti. Bu hafta sonunda gelecek olan da, güneyden geçiyor görünüyor sonraki güncellemelerde daha kuzeyden geçip Ankara’ya yağış getirme ihtimali de yok değil. Ankaragücü’ne bu yüzden katılıyorum, model arşivlerine baktım, bu hafta gelen sistem de çok benzer bir tablo çizmiş.
@Ankaragücü, istediğin resim olsun, buradaki resim bugün öğle vakti benim Bilkent’teki kaldığım yurdun camından çektiğim manzara resmi, umarım mutlu olursun 🙂
Hımmmm… Resimler için teşekkürler.. Bu sayede 4-5 şubat yağışını garantiye aldınız diyebilirim. Marmaris’te yağışı karşıladığımız anda hemen size yönlendireceğiz. Biraz daha kuzeybatıya çevirdik mi iş tamamdır. 🙂
Ozan hocam kim ne derse desin bu son sistem iç bölgelere çok güzel kar bıraktı. Bizim köy (Karaman – Sarıveliler):
Resim 1, Resim 2.
DMİ’nin Ankara radarı bozuk, alternatif radar linki var mı?
Ne yazık ki yok.
Maalesef radar öyle ucuz bir şey değil. DMİ de radarları yurtdışından tedarik ettiği için tamirler uzun sürüyor.
Dip not: DMİ Türkiye’de radar üretecek teknoloji yok diyor. Ama Türkiye’de DMİ radarlarının teknik isteklerini karşılayabilecek firmalar var. Bu firmalar maliyet etkin olmadığı için meteoroloji radarları üretmiyorlar. Çünkü fixed-cost (sabit gider) denen maliyeti kendilerinin karşılaması gerekiyor. Bunun telafi edilebilmesi için de çok sayıda satılması gerekir. DMİ ise yurtdışından hazır alıyor. Ancak DMİ’nin bir an önce bakım idame, lojistik giderleri ile birlikte yurtdışından hazır alımın yurt içinden tedarik etmekten uzun vadede daha pahalı olduğunun farkına varması ve başlangıçta maliyet olarak daha fazla olsa da radarlarını yurtiçi firmalara yaptırması gerekiyor. Gerçi alınacak olan radarların anlaşmaları çoktan yapılmıştır. Ama uzun vadede anlaşması yapılmayan çok sayıda radar gereksinimi varsa yurtiçinden tedarik edilsin. DMİ de lütfen yurt için de bu teknoloji yok demesin. Başlangıçta biraz daha fazla para versin. Hem DMİ hem Türkiye ve Türk mühendisleri kazansın.
Sayın havaankara, tamamen katılıyorum dediklerinize ama DMİ’de bırakın bunları akıl edecek, abartmıyorum sizin yazdığınız bu kısa mesajı anlamaya yetecek derecede gramer ve Türkçe bilgisi olan adam sayısının bile bir elin parmaklarını geçtiğinden şüpheliyim ben. DMİ bilim, teknoloji, vizyon üçgeninde değil, çay, bıyık, kıroluk üçgeninde takılan bir kuruluş ne yazık ki…
O kadar da değildir diye düşünüyorum. DMİ’de de bir şeyler yapmaya çalışanlar vardır. Gerçekten çalışanlar mutlaka vardır. Onların da haklarını yemeyelim derim ben.
Eskişehir Yıldıztepe’de mükemmel bir kar yağışı var, tarifsiz…..
Evet, o saatlerde seyir zevki müthiş bir kar yağışı vardı. Merkezde birikme yapmadı ama Yıldıztepe dediğiniz yer neresi tam bilmiyorum ama şehrin yüksek yerlerinde birikme yapmıştır eminim.
Ankara’da güzel bir kar yağışı var. Fakat mevcut örtü dışındaki yerler tutmuyor. ODTÜ istasyonu sıcaklığı 0.3 falan vermiş ama nedense eriyen yerlerde yeni örtü oluşmuyor. Yoksa yağış güzel.
DMİ haritasında toz taşınımını görüyorsunuz değil mi? İşte bir gün o tozlarla beraber gelen bakteri mantarın bulut içerisindeki rollerini anlayınca neden yağış oluyor, hele de cemre düşünce nasıl kar birikimi oluyor bunları daha iyi anlayacaksınız. Her şey o tozla bulutun aşkı ile başlıyor. Şimdilik bunu tabiat ana yapıyor ama yakın gelecekte buna da müdahele edebileceğiz ve istediğimiz her yerde yağış meydana getirebileceğiz. Elbette her şeyi bildiğini iddia edenler yine karşı çıkacaklardır tüm bunlara ama her şeyi bilebilselerdi keşke. Kitap reklamı olmasın ama hava ile su ile ilgilenenlerin “Havadan Tozdan” kitabımı okumalarını öneririm.
kendisi şuursuz olup, her kışta öldürülüp her baharda diriltilen, kendisi mahluk olduğu için Halık olması mümkün olmayan tabiat ana mı?
Size göre mümkün değil, Cemal Saydam’a göre mümkün demek ki böyle bir şey.
Öğlen ve sonrasında bu akşam güncellenen modeller henüz Ankara’da şenliğin bitmediğini söylüyor. Bu gece için kayda değer bir yağış tahmin edilmiyor ama yarın öğle saatlerinden itibaren akşam ve gece saatlerine kadar yağış etkisini arttırabilir.
Öte yandan Esenboğa hava limanı metar raporu bu gece 21.00 – 01.00 arasında görüşü 3 kilometreye düşürecek yoğunlukta (moderate yani normal düzeyde) yağış rapor etti.
Yarın öğleden sonra kuzeyden soğuk girişinin hızlanmasına paralel tipi şeklinde bir yağış beklenebilir.
cumartesi öğle sıraları: Konya’da kar yağıyor 50 km güneyinde +10 derece ve yağmur…
O değer bana yanlış gibi geldi. Karaman’da dün sıcaklığın 10 dereceye kadar çıkması imkansız bir şeydi bence.
İlginç gerçekten, bugün gayet düşük. Belki yanlıştı.
Ilık hava tehdit ediyor ama fazla kuzeye ilerleyememiş.
Merhaba,
Öveçler, rakım 1050.
10cm civarında kar var. Şu anda çok ince yağıyor kar ve birikme olmuyor. Öğle modellerine göre yağış miktarı biraz artmış ve yağışın süresi uzamış gibi görünüyor. Nitekim, DMİ’de öğle tahmininde uzatmış sabaha göre. SKIRON da yağışın devam edeceğini öngörmüş. Ama yağış tahminleri sıcaklık tahminlerine göre daha az oran da tutuyor. Birkaç gün öncesinde neredeyse 0(sıfır) olan yağış tahminlerinden sonra hemen hemen her modelde yağış biraz arttı. İnşallah son anda beklenenin aksine birşey olmaz da, Ankara olarak kara doyarız.
Bilkent’te bulunduğum 1077 rakımlı nokta da ise 8.8 cm oldu kar kalınlığı, 9’u zorluyor.
Sıcaklık Beytepe istasyonuna göre -1.8 derecenin üstünü göremedi. Üstelik burada, karla beraber sis de etkili oluyor.
Her yer beyaz, sis de beyaz. 🙂 Sisin türü ise, yamaç sisi “upslope fog” (resme tıklayın)
Ankara’nın bulut yoğunluğu azalma eğiliminde, hatta orta katman bulutları çoğunlukla dağılabilir, bu da kar yağışının artık zayıflayacağının kesintiye uğrayacağının açık delili…çünkü üst katmanlarda, yoğunlaşma noktası ile sıcaklık arasındaki zamanla açılıyor.

Bu Yamaç sisi burada o kadar yoğun ki, her yer tüm beyaz. Kar yağışının ne kadar yoğun, ya da az olduğunu anlayamıyorum, yerde 10 cm olmuş, tutma sıkıntısı yok.
Son durumda(sabah 10:30)
Ankara 0.6,
ODTÜ -0.1
Beytepe -1.4
Asıl merak ettiğim nokta Kütahya ve Afyon’daki kar kalınlıkları, oralardan takip eden varsa bilgilendirebilir mi acaba bizleri?? Malum DMİ kar kalınlıklarını güncelledi fakat batı bölgelerdeki illere sanki kar yağmıyor gibi hiçbiri yok ne Eskişehir ne Ankara, Uşak, Kütahya, Afyon…
:D:D:D Ya daha yorum yayınlanmadan DMİ yeni bir güncelleme yaptı haritada gözükmüyor ama merkezler kısmında yazmış Afyon 15 cm, Kütahya’da 30 cm kar olmuş ya yine ıskaladı Eskişehir’i 😦
Kütahya’da 30 cm ama şu an 4 c Kütahya bu çok ilginç
Konya’da kar dün öğleden sonra başladı ve aralıklarla yağmaya devam ediyor hala. Çatılarda, arabaların üstlerinde ve toprağın üstünde birkaç santimetrelik bir örtü oluştu. Sıcaklığın ara ara 1 derecenin üstüne kadar çıkması karın tutmasını engelliyor. Dün gece öğrendim ki kar yağıyor mu diye bakmak için saati kurmaya gerek yok. Saat başı kendiliğimden uyanıp sokak lambasına gözü dikiyorum 🙂
Sabah kar görmenin verdiği gazla 10 cm’lerden bahsetmiştim Ankara’da fakat görünen o ki 5 cm ancak var.
Ankara’da bu sabah,
Uyandığımızda iyi sayılabilecek bir kar örtüsüyle karşılaştık ama 10 cm yok sanırım. Veya en fazla 10 cm. Kar yağışı güçlü olmasa da devam ediyor. Batıkent’ten bildirdim, rakım 840.
Kar kalınlığı Bilkent’te 7 cm’ye yaklaştı 🙂 Orta şiddetteki kar yağışı geceden beri devam ediyor. Burada da aynen incecik yağıyor. Bazen un gibi serpiştiriyor ama verimli sıcaklık -3.1 (Sabah 09:00 sıcaklığı) belki hava bu kadar soğuk olduğu için bu kadar ince yağıyor olabilir.
Bu da iç kesimlerde özlediğimiz görüntü…
Aksaray, Niğde, Malatya hattında nerdeyse donan yağmur oluşucak.
Konya’da her telden yağıyor 🙂 Sabaha karşı çok büyük taneler halinde lapa lapa yağıyordu. Şu sıralar ince ve tıpır tıpır yağıyor. Dün akşam tipi tarzı yağıyordu 🙂
Merkez +1 derece gözüküyor şu an. Ama Beytepe -1.8…. Süper
Yer : Ankara / Çiğdem
Gece 2.30′ da kar yağışı başladı. Sabah da etkili şekilde devam etmekte. Buyrun bu da resmi :
Arkadaşlar Datça da görevde idim bu hafta.Tüm hafta neredeyse sürekli Oraj yaşadıktan sonra gece yollara düştük.Kütahya da çok uzun araç konvoyları ve mükemmel bir örtü gördüm.Eskişehir e az önce vardım.Yerde en az 10 cm kar örtüsü var.Ankara lı arkadaşlar güncel bilgiler verirlerse mutlu olurum.Gerçi şu kar örtüsü bütün o yol yorgunlugunu aldı goturdu benden:D Sağlıcakla kalın.
Ankarda su an yogun kar var örtü yapmıs durumda devam ediyor
Ankara’da gece yarısından epey sonra kar başladı, şu anda da bu sistemlerin tipik özelliği olan tozutma şeklindeki yağış devam ediyor. Şehir genelinde örtü oluştu, yükseklerde 15cm falan olabilir. Hava -2 derece, hiçbir zerre ziyan olmuyor neyse ki. Sabah modeli nefis bir yağış gosteriyor, gun içinde umarım fazla ısınmayız ve yağışın tamamını kar olarak alırız. Akşama “karın eziyetini büyükler çekerken tadını çıkaran yine [kapa göz] çocuklar [aç göz, gülümse] oldu” temalı haber bultenlerinde gorursunuz 🙂
Dün akşam 9:30’dan bu sabaha kadar yaklaşık 12 saattir aralıksız yağdı kar Eskişehir’de. Bulunduğum yerde (Yenibağlar) ayak basılmamış ve açıklıkta yaptığım ölçümde 8 cm kar var. Gece aralıklarla uyandığımda yağışın aynı şekilde-ince taneli ve orta yoğunlukta- yağdığını gördüm. Daha iyi sonuç alabilirdik ama şu beyaz örtü dediğiniz gibi her şeyi unutturur insana, bunu da görmek muhteşem!
Afyon sabaha 20cm-30cm kar ile uyanabilir…
Ankara’yı nasıl etkiler o kütle acaba ?
Gece modeline göre yağış iyi düzeyde. Kar başladıktan sonra hava ısınmazsa bana göre örtü oluşur.
Eskişehir de 2 saattir kar almakta. Şuanda da savrula savrula yağıyor ama taneler çok küçük verimli değil 2 saatte 1 cm ancak oldu kaldırımlarda. Sanırım Eskişehir’i yine teğet geçecek gibi, Afyon bence de daha şanslı… Zaman gösterecek.
En sinir olduğum kar yağış tipi o tarif ettiğinizdir, ve ilginç bir şekilde en cok kaldırımlarda tutar 🙂
Sinir olmamak elde değil ya adam gibi yağsaydı şimdiye kadar 10 cm olmuştu. Neyse canım, en azından bir kez daha gördük kar yağarken buna da şükür… Bu arada yağış aynen devam etmekte, Balıkesir radarından baktığımda daha da devam edeceği gözüküyor. Yandaki haberlerde Uşak ve Kütahya’da etkili olduğunu belirtiyor. Komşuda pişen bize de düşer 🙂 Gözlemdeyim hala…
Kar yağışlarının çoğu 0C’nin üstünde. Bu çok mutlu edici bir kar yağışı değil sanırım?
üçüncü resmi nereden aldığınızı sorabilir miyim?
Sağ sütunda var, Sat24 uydu görüntüleri. (Lütfen cevaplayacağınız yorumun altındaki kısmı kullanın)
çok doğru 🙂 ama gelin görün ki hem konuyu kaçırmışım hem de resmin numarasını 🙂 aslında 2. resmi soracaktım. pardon.
Şu anda Kütahya, Afyon ve Uşak’ta kar gösteriyor DMİ’de, Eskişehir’e henüz ulaşmadı. Bu gece uyku yok, güzel bir kar yağışı bekliyorum umarım gerçekleşir. Ayrıntıları paylaşacağım…
Hemen yazamadım ama yarım saat oluyor kar başlayalı Eskişehir’de. Rüzgarla beraber ince ince savruluyor şuanda, temennim kar tanelerinin boyutlarının kısa zamanda artışı yönünde
Valla ben bu işi anlamadım, sahilde dalgalar 2-3 metre kıyıda acayip patlıyor. Muhteşem bir poyraz fırtınası ve yoğun yağış var ancak sıcaklık düşmüyor, 5C’nin altına inmedi bir türlü. İç bölgelere kar pompalıyoruz gerçekten burdan. Nasıl olacak bu iş offf 😦
Sabahleyin saat 8:00 da Karaman-Sarıvelilerde sıcaklık -6 idi. Öğleye doğru üzerine bu alçak basınç sistemi gelince iyi kar yaptı ve hala devam ediyor. Galiba bir kaç gün daha devam edecek gibi. İç bölgeler gerek karasallık ve gerekse yükseltiden dolayı çok şanslı. Bir şanssız yer varsa oda garibim İstanbul….
Ankara bu sonbahardan beri ege-akdeniz siklonlarından hep iyi yağış aldı. Üstelik yağış direkt kar olarak düşecek gibi, gündüzleri yağmurla cıvımazsa pazar akşama kadar 10 cm gorebilmeyi bekliyorum. Böylece bugüne kadar kardanadamı sadece havaturka’da goren bizim ufaklıkla gerçek bir kardanadam yapmanın mutluluğunu yaşayabileceğim umarım 🙂
Direk kar yağışı şeklinde başlayacak gibi. He ne kadar Güneybatı yönlü gelse de yağışlar, o yön yeterince soğuk olduğu için bir sorun olmayacaktır. 1-2 gündür etkili olan soğuklar sayesinde yer zaten çok soğuk. Gün içinde de sıcaklık muhtemelen çok yükselmeyecektir. Yağış iyi olursa, ki beklentimin de aksine beklentilerden daha iyi de olabilir, kar birikir. İnşallah diyorum.
Uşak’tan haber alıyorum ve internetten izliyorum, Uşak kopmuş resmen. Darısı Giresuna inşallah…
İzmir’de bence bu gece bir süpriz gerçekleşebilir. Hava buz gibi, dağlar tepeler gözükmüyor, fırtına da etkisini sürdürüyor..
Ozan hocam dediğin oldu. Öyle güzel kar başladı ki süper (Sarıveliler – Karaman). Bu sistemde iç bölgeler özellikle göller bölgesi ve iç anadolu iyi kar alcak gibi. Az sonra yola çıkacam bir yerden uçmam inşallah..
Ankara’da bu gece beklenen yağışın, tahminlerden fazla olabilmesi mümkün. Nedenlerine gelince.. Güneybatıdan gelen yağış Ankara’nın kuzeyindeki dağlara sıkışarak yağış miktarını arttırabilir. Soğuk hava bu sefer keskin bir cephe ile giriş yapmayacak gibi. Kuzeyden sürekli ve yavaşça sokulan soğuk hava kuzey Anadolu üzerinde nemi ve ılık havayı karşılayacak. Bekleyelim görelim… Ancak belli oldu ki sistemin kaymağını İç Ege ve Eskişehir tarafları yiyecek. Göller bölgesi ve Konya da şanslı bu gece ve yarın açısından. Ve muhtemelen Kayseri ayrıca..
Ben umutsuzum bu sıkışma durumundan…

Bize onun için Ankara’nın hemen dibinde en az 1950-2000 metrelik dağ sıraları lazım. Çünkü bu gece bulut oluşumu 800 hPa’dan itibaren başlayabilir.
Sanırım bir parça haklı çıktım. Bu tür sistemlerin tipik özelliği olarak Ankara tüm modellere inat biraz daha fazla yağış aldı.
Ben pek bir fark tespit edemedim.

Esenboğa’da bu sabah sadece 4 cm kar rapor edilmiş.
Bu sistemin Ankara’yı, fazla doğuda kaldığı için, teğet geçeceğine dönük inancım tam. Kesin öyle olur, şans yok bizde. Kuzeyden gelir uğramaz, güneyden gelir teğet geçer.