Yeni Radarlarla İlgili


Biliyorsunuz DMİ’nin yeni radar görüntüleri bir süredir internette. Onlarla ilgili güzel bir gözlem ve bilgilendirme, ayrıntı rumuzlu yorumcumuzdan geldi, kendisine çok teşekkür ederiz:

“Radarın “maks” görüntüsü ile şimşeklerin oluşum yerini gösteren ilginç bir karşılaştırmayı koyuyorum. “Maks” radar görüntüleri, aslında bulutun hangi dikey uzanıma sahip olduğunda şimşek oluşturacağını göstermesi bakımından oldukça önemli, PPI görüntüleri tek bir seviyeyi gösterdiğinden (ürünler hakkında bilgi için buraya bakınız) bulutun dikey uzanımını anlamak mümkün değil. PPI görüntüleri ~300 km. mesafeyi kapsadığından uzak mesafelerdeki bulut oluşumları hakkında daha detaylı bilgiler veriyor. Ayrıca yeni kurulan İzmir ve Muğla radarları, bildiğim kadarıyla İstanbul, Balıkesir, Zonguldak ve bozuk Ankara radar grubundan farklı olarak polarimetrik kabiliyete sahip radarlar olduğundan (bilgi burada) kuru ve ıslak kar, dolu çapı ayrımları gibi üstün yeteneklere sahip radarlar.”

Reklam

Yeni Radarlarla İlgili” üzerine 4 düşünce

  1. emre

    DMİ’nin Ankara radarı Kasım’dan beri bozuk, koskoca bir mevsim radarsız geçmek üzere, ne işle meşguller ne yapıyorlar anlamak güç. Radara göktaşı mı düştü ki biz duymadık, o derece büyük bir hasar oluştu galiba. DMİ’ye harcanan paranın çeyreğini size verseler, siz kendi ekibinizi kursanız bunlardan daha sağlam yaparsınız işinizi, bundan eminim.

    Cevapla

Yorum yazın...

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s