Lodos ve Sonbahar Sıcağı


Türkiye’nin büyük kısmında yağışsız günler devam ediyor. Perşembe günü -yine sadece- Orta ve Doğu Karadeniz’e şöyle bir uğrayıp geçecek yağmurdan sonra, ülkemiz cuma gününden itibaren bu sefer hem yağışsız hem de -güneyli rüzgarlarla birlikte- son derece ılık bir havanın etkisi altına girecek.

HHHH

Pazar günü ilk saatlerde Avrupa’da görülecek sıcaklıkların normalden farkının dağılımı (40 model çıktısının ortalaması).

Gelecek hafta başına kadar yağmur sadece Ege Kıyıları ve Trakya’da, o da genellikle azar azar ve uzun aralıklarla, lodosun ara ara taşıyacağı bulutlardan ötürü görülecek. Cuma gününün ve bilhassa hafta sonunun baskın hava olayı sert güneyli rüzgarlar ve birçok yerde mayıs tadı yakalayacak olan yüksek sıcaklıklar olacak. Hafta sonu güneyden fön tipi rüzgar alacak olan Marmara’nın doğu kesimleri (İzmit, Adapazarı) ve Karadeniz Kıyıları’nda sıcaklıkların -yerel olarak- 25 dereceyi aşması olasıdır.

Bizim tarafta bunlar olurken Avrupa’nın batısında mevsimin -öyle ahım şahım olmasa da- ilk soğuk hava dalgası yaşanıyor olacak.

Reklam

Lodos ve Sonbahar Sıcağı” üzerine 4 düşünce

  1. Sinan (Bağcılar 90m. Başakşehir 140m.)

    Yeni hafta da soguk hava dalgasi var, alcak basincin nereden cikicagi simdiden kestirmek zor oldugu icin ben kar ihtimali olabilir diyorum Istanbul icin.
    Bknz: 9 Subat 2015 sistemi.

    Cevapla

Yorum yazın...

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s