Bu Hafta: Tehlikeli Soğuklar ve Bol Kar


Icycles_2

Vaziyet ciddi olduğu için, edebiyata hiç girmeden önemli bulduğumuz her şeyi yazmaya çalışalım:

* Pazar günü öğleden sonra batı ve orta bölgelerde başlayan yağışlar iç ve doğu kesimlere çoğunlukla kar ve sulu kar olarak düşüyor, düşecek. Kar yağışı, iç bölgelerdeki (İç Ege, Göller Yöresi, Karadeniz’in iç kesimleri, İç ve Doğu Anadolu) yerleşim merkezlerinde ve özellikle de buraları kıyılara bağlayan karayollarında azala çoğala Çarşamba akşamına, Doğu Anadolu’da Perşembe akşamına kadar etkili olacak. Karayoluyla seyahat, zorunlu değilse ertelenmeli veya iptal edilmelidir. Ankara-İstanbul karayolu ise, özellikle Salı-Perşembe arası (bu günler dahil) son derece tehlikeli olacak.

* İstanbul‘un yükseklerinde (100-150 metre ve üzerinde) kar ve sulu kar, alçaklarında karla karışık yağmur Pazartesi günü akşam hafif olarak başlayacak; Salı günü şehrin tamamında sulu kar ve kara dönerek orta kuvvette, yükseklerde  kuvvetli olarak, ama aralıklarla görülecek. Kar, Pazartesi gecesinden itibaren yükseklerde, Salı öğleden sonra veya akşam saatlerinde de kıyılarda örtü yapmaya başlayacak. Salı gecesi yavaşlar gibi yapacak, sonra Çarşamba günü, kısa aralarla etkili olan şiddetli kar sağanakları şeklinde tekrar gelecek ve özellikle yüksekler olmak üzere bütün kentte ciddi sorunlara yol açacak. Çarşamba sıcaklık şehrin her yerinde sıfır derecenin altında seyredeceğinden kar yağışına buzlanma eşlik edecek. O gün okullar büyük olasılıkla tatil edilecektir, edilmelidir. İstanbul’un güney sahilleri için kartopu oynama günü Çarşamba’dır. Kar, Anadolu Yakası’nda, Avrupa’ya nazaran daha uzun süre etkili olacak, fakat şehrin tamamında görülecek. Aralıklı kar sağanakları Perşembe akşam saatlerine kadar devam edecek.

* Ankara’da en yoğun ve sürekli olarak Pazartesi akşamından Salı öğleden sonraya kadar olmak üzere, daha sonrasında ise uzun aralar veren kar sağanakları şeklinde Çarşamba gece saatlerine kadar, etkili kar yağışları görülecek. Ankara’da kar hasreti bitecek. Pazartesi akşam saatlerinde tüm şehirde sıfırın altına düşecek sıcaklık en az bir hafta gece gündüz sıfırın üstünü göremeyecek. Hava açıp ayaza çektiğinde -20 derece civarında gece sıcaklıkları muhtemeldir.

* İzmir’de Pazartesi akşamından Salı sabahına kadar sulu kar yağışı ihtimali var…

* Marmara’nın doğu kesimlerinin (İzmit, Bursa, Sakarya vb) yükseklerinde (100-150 metre üzeri) Pazartesi gecesinden, alçaklarında ise Salı öğleden sonra veya akşam saatlerinden itibaren kar yağışı yoğun olacak… Salı gecesinden Perşembe öğle saatlerine kadar buralarda kısa aralıklarla şiddetli kar sağanakları görülecek.

* Karadeniz Bölgesi’nin kıyı kesimlerinde adamakıllı kar yağışı; batısında Salı gecesinden itibaren, doğusunda Çarşamba’dan başlayarak görülecek ve çok yoğun, denize bakan yamaçlarda yer yer aşırı olacak.

* Bu hafta sonuna kadar Türkiye’de sıcaklığı sıfırın altına düşmeyen yer kalmayabilir. Bu da özellikle Akdeniz kıyı şeridinde ciddi don hasarı demek.

* Trakya, Çanakkale ve Kıyı Ege kar bakımından bu sistemin en şanssızı. Buralar paso kuru soğuk yiyecek.

* Soğuk hava dalgamız, geçen hafta modellerde gözüktüğü en güçlü ve en uzun haline kıyasla bir miktar çaptan düşmüş ve süresi de azalmış görünüyor. Perşembe öğleden sonradan itibaren kar yağışları sadece Karadeniz Kıyıları’nda ve Doğu Anadolu’nun doğusunda görülecek, dolayısıyla diğer bölgelerde (buzlanmaya önlem alınırsa ve yollar kardan temizlenirse) seyahate engel bir durum kalmayacak.

Güncellemeler ve şimdigörüler (nowcasting) için, lütfen bu başlığın yorumlarını takip ediniz. Gözlem, tahmin ve her türlü görselinizi paylaşmak için, soru sormak için önce şurada anlattığım gibi bloga üye olmanız gerekiyor (zaten üye iseniz bir daha olmanıza gerek yok). Bağımsız yorumlarınızı buraya tıklayarak, cevaplarınızı, cevap vermek istediğiniz kişinin yorumunun altındaki “Cevapla” düğmesine basarak yazabilirsiniz. Diğer konuları lütfen Atış Serbest‘e yazalım. Teşekkürler.

Bu Hafta: Tehlikeli Soğuklar ve Bol Kar” üzerine 1.372 düşünce

  1. Havadelisi (Sandsli / Norveç, 50m) adlı kullanıcının avatarıHavadelisi (Moda/İST, 28m) Yazıyı Yazan

    Bana bu günleri de gösterecek miydin Moda?! Ağlamak istiyorum sayın hava delileri.

    Kütleler Zekeriyaköy-Maslak-Beşiktaş-Kadıköy-Moda güzergahından oluk oluk akıyor. Yaklaşık 1 saattir ara ara harika yağıyor.

    Isı adasından, şıpşıptan hep muzdarip olan bizim sokağın az önceki hali, sıcaklık -4 derece:

    Cevapla
    1. commandouzz adlı kullanıcının avatarıCommandouz (Bayrampaşa-148 m)

      Moda’yı kıskanacağım hiç aklıma gelmezdi be 🙂 Saatlerdir yağış yok, aval aval Enka’ya bakıyoruz.

      Cevapla
  2. tengizman Sefaköy/Küçükçekmece 70 m adlı kullanıcının avatarıtengizman Sefaköy/Küçükçekmece 70 m

    Saat 16:00 civarında fabrikanın bulunduğu Silivri-Kavaklı bölgesinde yoğun kar başladı.3 saatte 10 cm e yakın birikim oldu.Saat 19:00’da işten çıktıktan sonra Kamiloba girişinde kar yoğunlaştı.Kumburgaz’dan Büyükçekmece’ye kadar yoğun kar vardı hatta bir ara Büyükçekmece’de yanımızdaki aracı kar yoğunluğundan göremiyorduk.Yollar tamamen kar ve buzdu.Ne zaman Büyükçekmece’den çıkıp Beylikdüzü’ne vardığımızda kar bıçak gibi kesildi.Avcılar kupkuru malum Florya kupkuru.Karı bizim semtte beklerken kar bakımından az ihtimal verdiğim Silivri ve Büyükçekmece’de bu sürprizle karşılaştım.Florya’da servisten indiğimde içimden ‘Olmaz olsun böyle sistem’ diyerek iddaa bayiine doğru yol aldım…

    Cevapla
  3. Bahattin(Naipli/Balıkesir,280m) adlı kullanıcının avatarıBahattin(Naipli/Balıkesir,280m)

    Az önce Ankara’da bulunan arkadaşıma hava nasıl ,ne kadar kar var diye sordum bana verdiği cevap aynen şu..”20 cm uçan kuşun kanadında biriken,yerleri kaldırımları sen düşün” 😀 25 yıldır bilfiil hava delisiyim,ben böyle tabir görmedim:D Gören varsa söylesin.

    Cevapla
  4. GreatWall (Beylikdüzü,180 m) adlı kullanıcının avatarıGreatWall (Beylikdüzü,112 m)

    Evet sayın seyirciler, İstanbul Avrupa Yakası’nda boğaz hattı hariç yağışın yavaş yavaş çekilmeye başladığı saatlerdeyiz. Bizi izlediğiniz için teşekkürler.

    Cevapla
  5. cihiro adlı kullanıcının avatarıçihiro (Karatay/KONYA, 1016 m)

    Hayatım boyunca böyle bir kar fırtınası görmedim 🙂 2012, 2002, 2008 filan kış değilmiş arkadaş. Sabahtan akşama kadar yaklaşık 10 saat boyunca aralıksız kar yağışı ve şiddetli tipi Konya’da hayatı durdurdu. Ben bitti bitecek derken tipi daha da şiddetlendi ve öğle saatlerinde en şiddetli halini aldı. Görmeliydiniz, kapılar titriyor, rüzgar vuuuu vuuuu diye ses çıkartıyordu 😀 Öğleye kadar 8-10 kere gidip gelen elektrik öğlen tamamen kesildi. Tüm organize sanayi bölgesindeki fabrikalarda tatil ilan edildi. Yola bir düştük 10 dakika sonra Konya-Aksaray yolunda trafik durdu. Tam 3 saat boyunca hareket edemedik! En önde herhangi bir kaza yoktu. Yol tamamen kardan kapanmıştı! Hem dün yağan kar savruluyordu hem de yoğun bir kar yağışı vardı. İkisi bir araya gelince birikim yapan yerlerde kar kalınlığı diz boyunu geçti. Dışarıda 5 dakika durmanın imkanı yoktu. Rüzgardan araba zıngır zıngır sallanıyordu 😀 Kar deliliği bir yana resmen korktum 😀 Arabanın iç camları bile buz tuttu. 20 km’lik yolu 5 saatte tamamladık 😀 Allah’a çok şükür kazasız belasız kurtulduk. Eve vardığımda akşam ezanı okunuyordu. Okullar yarın da tatil, toplamda 3 gün tatil oldu.

    Velhasılı daha kışın ilk yarısını tamamlamadık ve ben 3 tane bomba kar gördüm. Harika bir kış geçiriyoruz 🙂 Allah herkesin gönlüne göre kar versin 🙂

    Gülü seven dikenine katlanır. Şu an hava tamamen açtı ve ayaz başladı, sıcaklık -8,8 derece. Gece -13’ü görecek gibi. Yarın gece ise -20’yi zorlayacağız.

    Müthiş bir gündü 🙂 İlk defa böyle bir şey yaşıyorum heyecanımı mazur görün 🙂




    qankilerle yolda qalma qeyfi 😀 😀



    Bu da gülün dikeni 😀

    Cevapla
  6. faseay(Çayırova/Kocaeli/50Mt) adlı kullanıcının avatarıfaseay(Çayırova/Kocaeli/50Mt)

    Boğaz’ın bu şekilde şanslı olmasının nedeni, sanırım kendine ait nemin de yağan kara etki etmesi. Ya da o büyük Boğaz kanyonunun düşük rakımdan dolayı vakum etkisi göstermesi. Yoksa başka açıklama bulamıyorum. Kilometrelerce uzunluktaki bant hiç bir yere sapmadan direkt vuruyor.

    Cevapla
  7. Mayhart (Florya/İST, 36m) adlı kullanıcının avatarıMayhart (Florya/İST, 36m)

    Şu koca sistem, şu ana kadar benim için tam bir hayal kırıklığı oldu. Bütün gün her yer buz olduğu halde, adam gibi bir yağış olmadığından soğan zarı şeklinde bir kar tabakasına sahibiz. Fotoğraf saat 16.00 civarı Florya sahilde çekildi.

    Bunun yanısıra, DMİ’nin sitesine girememek ve radara bakamamak da tam bir rezalet. Söyleyecek söz bulamıyorum.

    Cevapla
  8. e-sf-o (Münih, 525m) adlı kullanıcının avatarıelifsimge (Çırağan, 52m)

    Valilik ‘tatil yok’ dediği için bu gece efsanevi yağış bekliyorum.
    En büyük totem: ‘Emrivali’

    Cevapla
  9. sehirmerkezi (Çengelköy mah.- üsküdar/İst,105m) adlı kullanıcının avatarısehirmerkezi (ferah mah.- üsküdar/İst,190m)

    Salı günü mgm tahminleri ile okulları gereksiz yere tatil eden İstanbul valiliği,yarın kar yağışı ve buzlanma! olmayacağı için okulları tatil etmeme kararı almış.Kendi başarısız tahminleri neticesinde boşu boşuna okulları tatil etmelerinin acısını,mevcut yoğun buzlanmada gerektiği halde tatil kararı vermeyerek yine öğrencilerden çıkarıyorlar.Umarım kimsenin başına hava şartları dolayısıyla bir şey gelmez.

    Cevapla
  10. Melikşah (Çukurova/Adana, 130m) adlı kullanıcının avatarıMeliksahMELO (Adana/Çukurova 130 m. / Osmaniye, 145 m.)

    Burada yağış yok artık. Hava açıldı diyebiliriz.
    Bakalım sabaha, dağlarda kar görecek miyiz?…

    Ayrıca, bugün 20 km. uzaklıktaki Zorkun’dan tanımadığım kişiler tarafından çekilmiş resimler buldum, Facebook’tan.
    Buyrun, Osmaniye Zorkun Yaylası;

    Bu görüntü çok hoşuma gitti;

    Cumartesi Osmaniye yine yağışlı görünüyor. Bakalım soğuklar geldikten sonra yağış olursa, merkezde kar görebilecek miyiz…
    Ayrıca Cumartesi ben de Zorkun’a çıkmayı düşünüyorum, motosikletimle. 🙂

    Cevapla
  11. Cemalmoglu(Beylikdüzü/İST,167 m) adlı kullanıcının avatarıCemalmoglu(Beylikdüzü/İST,167 m)

    DEK’lerin nereye patlayacağı konusunda bu gün yaşananlar bize tahmin edilmesinin ne kadar zor olduğunu bir kez daha gösterdi. Özellikle Silivri,B.Çekmece arası çok beklenen bir bölge değildi. O bölgede dar ve uzun bir bant oluştu ve kayda değer bir yağış bıraktı.

    Cevapla
  12. nehrk (Göktürk/İstanbul 80m) adlı kullanıcının avatarınehrk (Buyukcekmece/IST.-25m|Zürih/Isvicre-471m)

    Sistemin başından beri batımız,doğumuz,kuzeyimiz her yerimiz koparken süregelen basiretsizliğimiz kırılmış durumda. 20 dakika önce yollarda kardan eser yokken asfalt üzeri 4-5 cm’lik bir kar tabakasıyla kaplandı. Sonunda bize de kıyağını yaptı Karadeniz. Gece sonunda ”kaydadeğer bir birikim” olursa cetvelli ölçüm paylaşacağım.

    Cevapla
      1. nehrk (Göktürk/İstanbul 80m) adlı kullanıcının avatarınehrk (Buyukcekmece/IST.-25m|Zürih/Isvicre-471m)

        Merkezde degilim, golun dogusunda ikamet ediyorum. Tahminim merkezde sahilde bizdekinden daha az kar olmadigi yonunde. Guzelce tarafini vuran kutle merkezi de 2 saat boyunca vurdu. Biz ancak nasiplenebildik. 3-4 kilometre ile ana bandi kacirmistik. Gercekten canavar bant diye tabir ettiklerimizden 🙂

        Cevapla
  13. Melikşah (Çukurova/Adana, 130m) adlı kullanıcının avatarıMeliksahMELO (Adana/Çukurova 130 m. / Osmaniye, 145 m.)

    Osmaniye/Fakıuşağı’nda minik mink karlar uçuşmaya başladı Allah’a şükürler olsun. 🙂
    Rakım 145 metre, Adana’dan farkı yok buraların.

    Sabaha belki küçük bir ihtimal arabaların üstünde kar olabilir.
    Ama dağlarımız beyaz olacak diye umuyorum. Sabaha foto atarım eğer kar olursa. 🙂

    Acaba buralarda DEK oluyor mu ki? İskenderun Körfezi’nden DEK geliyor olabilir mi acaba?

    Cevapla
  14. steel breeze - T K (Kadıköy/İstanbul - 26 m) adlı kullanıcının avatarısteel breeze - T K (Kadıköy/İstanbul - 26 m)

    Az önce Caddebostan sahildeydim.. Denizin bittiği yerden itibaren buz başlıyor dersem abartmış olmam.. Denizin dibindeki yürüme yolu %70 buzla kaplı.. Üst yol tamamen donmuş gibi, yürüyemedim pek kaymaktan.. Çimlerde 1-1.5 cm kar ya var ya yok.. Yine aynı şekilde denizin bittiği noktada, setin üstü karla kaplı ki o da nereden baksanız yarım santim vardır! 🙂 Radarda organize bir bant da göremedim bizim buraları vuracak şekilde ama şöyle yarım saat sürecek bir DEK gelse, her yeri kaplayacak kar kesinlikle..

    Cevapla
  15. emre34 (Düzce / 140M) adlı kullanıcının avatarıemre34

    İstanbul-Trakya bağlantısı her an kesilebilir. Bazı araçlar kenara çekmiş bekler durumda Kumburgaz’da. Tipinin yığma yaptığı yerlerde diz kapağını geçiyor kar kalınlığı. Bunun üstüne gece don olursa bölgesel okul tatilleri gelir muhtemelen. Trakya sınırında ve denize sıfır noktada bu sistemin bunları yaşatacağına ölsem inanmazdım.

    Cevapla
  16. Oğuz (Eskişehir/890m) adlı kullanıcının avatarıOğuz (Eskişehir/860m)

    Eskişehir şuan -7,8 derece, rüzgar çok sert esiyor. Dışarıda durulacak gibi değil. Sabahtan beri kısa aralıklarla kar sağanakları var ve son 2 saattir aralıksız bazen hafif bazen kuvvetli şekilde devam ediyor.

    Sabah saatlerinde Eskişehir. Fotoğraflar İki Eylül Gazetesi’nden alıntıdır.


    Cevapla
  17. Uğurcan (K.Çekmece/İST. 80m) adlı kullanıcının avatarıUğurcan (K.Çekmece/İST. 80m)

    İnanılmaz bir soğuk var ya, 21 yıllık hayatımın en soğuk gününü geçiriyor olabilirim, hatırladığım kadarıyla tabii. Birde yağan kar tutsa çok güzel olacak. Kar montlara bile yapışmıyor, o kadar kuru ki kayıp düşüyor. Dışarı kaynar su döksem ne olur acaba :DAyrıca bu gece Küçükçekmece gölünün buz tutmasını bekliyorum. 🙂

    Cevapla
  18. Havadelisi (Sandsli / Norveç, 50m) adlı kullanıcının avatarıHavadelisi (Moda/İST, 28m) Yazıyı Yazan

    Ege ve Akdeniz’de de inanılmaz bir deniz etkisi var. Bodrum-Yalıkavak’taki annemle konuştum. Gözünün önünden kuzey-güney yönlü akan kütleler kısa aralarla Ege adalarını görünmez yapıyorlarmış. Yarın tepelerinde kar da olur sanırım, fotoğraf yollatırım. “Yalıkavak ne olur?” dedi, cevap vermedim, telefonu kapadım 😀

    Cevapla
  19. vinlyobscura adlı kullanıcının avatarıvinlyobscura

    Bu öğlen iyi yağış aldı sarıyer yerde hafif hoş bir örtü oluştu. Hava soğuk olduğundan erime yok. Akşama umudumuz sürüyor. Aralıklarla yağan 10 dakikalık kar bile yetiyor Sarıyer’e.. Devamı gelse birde

    Cevapla
  20. GreatWall (Beylikdüzü,180 m) adlı kullanıcının avatarıGreatWall (Beylikdüzü,112 m)

    Şu an Silivri-Çatalca ve Büyükçekmeceyi boğan kütle hafif doğu hareketi yapsa da neşemizi bulsak. Olacak gibi duruyor ama bakalım.

    Cevapla
      1. mtngrnlr(Halkalı/İST,63m) adlı kullanıcının avatarımtngrnlr(Halkalı/İST,63m)

        Sistem İstanbul’u terketmeden orta yolu bulsak 🙂 Biraz daha doğuya kaymasını talep ediyoruz 🙂

        Cevapla
  21. ihsan (Safranbolu 685mt) adlı kullanıcının avatarıihsan (Bostancı,İST. 15m.)

    Radardan anladığım kadarıyla Marmara sahilinde B.Çekmece ile Kınalı arası, içerilerde de Çerkezköy, Saray, Corlu ve Hadımköy, Karadeniz sahilinde ise Kıyıköy ve İğneada da durum kötü görünüyor.

    Cevapla
    1. emre34 (Düzce / 140M) adlı kullanıcının avatarıemre34

      Hocan inan göz gözü görmüyor Kumburgaz’da saatlerdir. 15 cm civarında bir örtü mevcut ve hiç duracakmış gibi gözükmüyor

      Cevapla
  22. Batuhan Kartopu ( Moda/Kadıköy/36 m//// Münih/Almanya/520 m) adlı kullanıcının avatarıBatuhan Kartopu ( Moda/Kadıköy/36 m)

    Ozan Hocam bu şekilde resim yükleme doğru mudur?

    Burada yarın akşam saatlerinden itibaren rüzgarın poyraz olarak eseceği görünüyor 850 hPa da ancak 2m de de karayel olarak gözüküyor. Bu DEK oluşumu için nasıl bir anlam ifade eder?

    Cevapla
    1. Santiago (Florya - IST / 47m) adlı kullanıcının avatarıSantiago (Florya - IST / 47m)

      Doğru.

      Yer seviyesiyle yukarı seviyeler arasındaki açı 0-30 derece arasındaysa olumlu bir işaret. 30-60 derece arasında olursa zayıflatır.

      Kullandığın kaynakta bu belli olmaz, Skew-T’ye ya da buraya bak, açıların uygun olduğunu göreceksin. Tabi bulutlar çok sığ, mükemmeliyeti o bozuyor.

      Cevapla
  23. Santiago (Florya - IST / 47m) adlı kullanıcının avatarıSantiago (Florya - IST / 47m)

    İlerleyen saatlerde Karadeniz üzerinde rüzgar hızı biraz daha azalacak. Bu da soğuk havanın Karadeniz üzerinden gelirken daha fazla nem toplayabileceği anlamına geliyor.

    Ayrıca rüzgar hızı yavaşladığında parça parça gelen sık bantlardan ziyade daha kuvvetli fakat sayıca daha az ana bantların oluşma ihtimali de artıyor.

    Tabi rüzgar yavaşladığında karaya çıktıktan sonra güneye gitmeleri de biraz zorlaşıyor.

    Cevapla
    1. banildi73 (Çekmeköy/Alemdag 190 mt) adlı kullanıcının avatarıbanildi73 (Çekmeköy/Alemdag 190 mt)

      Şu anda acaip oluşumlar var karadeniz üzerinde bunların kesintisiz yağış bırakma ihtimali olabilir.
      Birde durum raporu vereyim Taşdelen&Alemdağ 15 cm’yi geçti yağış 20 dakika önce kesildi ama resim gönderemiyorum bir türlü beceremedim bunu 🙂

      Cevapla
  24. Timur(Çekmeköy/İstanbul,150 m) adlı kullanıcının avatarıtimur fırtına(Çekmeköy/İST,150 m)

    Çekmeköy an itibari ile -5.9 derece.Hayatımda ilk kez bu kadar soğuk bir havada dışarıya çıktım.Sitemizde bulunan ve süs amaçlı yapılmış küçük bir gölet şuan tamamen donmuş durumda.Sanırım sabaha doğru İstanbul genelinde -10 altını gören yerler olabilir.

    Cevapla
  25. Havadelisi (Sandsli / Norveç, 50m) adlı kullanıcının avatarıHavadelisi (Moda/İST, 28m) Yazıyı Yazan

    Maslak-İTÜ’de yarım saatlik harika bir kar yağışı oldu. Bunu yapan kütle Anadolu Yakası’nın güney sahilini mutlu etmeye gitti. Her yer kar, buz, beyaz burada. Ben epey mutluyum 🙂 Radarda gözüken ve oluşmaya devam eden kütlelerle akşam ve gece de mutlu oluruz diye umuyorum.

    Cevapla
    1. Fatih Alkan adlı kullanıcının avatarıFatih Alkan

      Hocam normalde İstanbul/Kadıköy ilçesinde oturmama rağmen şu anda Sakarya/Akyazı ilçesindeyim. Şerit metre ile yaptığım ölçümlerde düz zeminde 32-34 cm arası kar birikimi mevcut ve kar yağışı devam ediyor. Bulunduğum yer İstanbul ve Zonguldak radarlarına göre neredeyse kör bir noktada bulunuyor ve DEK’lerin oluşumunu izleyemiyorum (kişisel görüşüm iki radar menzilinin uç mesafesinde bulunmam ve radarlarla aramda kuvvetli eko veren yağışların bulunması). Bu gece ve yarın sabah için Marmara’nın bu bölümü için ne düşüyorsunuz? Mevcut kar yağışı şiddetlenir ya da sakinleşir mi?

      Cevapla
  26. emre34 (Düzce / 140M) adlı kullanıcının avatarıemre34

    Kumburgaz’da son 1 saattir yaşanan durumun bir benzerinin İstanbul’un başka bölgesinde yaşandığını sanmıyorum. Sokaklar tamamen kapanmış durumda ve yağış son resimdeki lapa lapa durumdan tipiye çevirdi. Neredeyse Trakya sınırında yaşanan durum çok şaşırttı beni.

    Cevapla
    1. Okito (Ankara/Or-An, 1230m) - (Nevşehir/Ürgüp-1060m) adlı kullanıcının avatarıOkito (Ürgüp/NEVŞEHİR, 1050m)

      Batıdan yüklenen yüksek, rüzgarın yıldız – karayel bileşenini artıracak ama bu durumun boğaz çevresi ile 40-50 km doğusuna çok yarayacağını düşünüyorum. Konvektiviteye ne gibi katkısı ya da olumsuz etkisi olur one sen daha iyi analiz edersin sanırım.
      Bu gece radar izlemek bayağı keyifli olacak. mgm.gov.tr çalışırsa!

      Cevapla
  27. commandouzz adlı kullanıcının avatarıCommandouz (Bayrampaşa-148 m)

    İstanbul’da 1975-2005 arası kaydedilen en düşük sıcaklık rekorları Kireçburnu istasyonu hariç 1985 kışında kaydedilmiş. Sistem sonunda buradan kıyaslama yaparız.

    Bahçeköy:02.23.1985 “-11.4”
    Kireçburnu:01.04.1979 “-9.8”
    Florya:02.20.1985 “-10.0”
    Göztepe:02.22.1985 “-8.0”
    Kartal:02.21.1985 “-6.4”
    Kilyos:02.21.1985 “-10.4”
    Şile:02.23.1985 “-11.0”

    Cevapla

Yorum yazın...