Atış Serbest


DİKKAT! Atış Serbest sayfamızın adresi değişmiştir, artık sayfamız şuradadır.


 

Atış Serbest” üzerine 28.845 düşünce

  1. Burak - Tuzla 14m adlı kullanıcının avatarıBurak - Tuzla/İST 18m

    Evim denize yakın olduğu için sabah yürüyüşlerde filan görürdüm fakat ilk defa geçen gün Kadıköy-Beşiktaş vapurunda gördüm bu kadar büyük yunus sürüsünü, yavruları da vardı 🙂 Sanırım bu aylar göç zamanlarıymış.

  2. SpanK (Raleigh/North Carolina) - (Fındıkzade/İST, 21m) adlı kullanıcının avatarıSpanK ( Fındıkzade/İST, 21m )

    Balkonumdaki kaktüsüm yine çiçek açtı, Kaktüsleri çok seviyorum onlar da beni seviyor sanırım, başkalarına verdim bakamadılar, bende hep çicek açıyorlar yaz kış balkondalar, resim çekmek için eve getirdim geri yerine koydum.


    Yakında başka kaktüsüm de çıçek açacak, açınca onu da koyarım. 😀

  3. Şefik (Güzelçamlı/Kuşadası 20m) adlı kullanıcının avatarıŞefik (Güzelçamlı/Kuşadası 20m)

    Kuşadası’nda dün gerçekleşen etkili gökgürültülü sağanak yağmur bugün de devam etti.İlk gün 25 mm. ve 2. gün 17 mm yağış aldık 🙂 Özellikle bu sabah şimşekler harikaydı…

  4. Antibiyotik - Ankara / Oran 1.198 mt adlı kullanıcının avatarıAntibiyotik - Bodrum / Çeşme 10 mt

    Bodrum’da üç gündür aralıklarla sağanak yağış alıyoruz. Dün öğlen saatlerinde şiddetli sayılabilecek bir dolu geçişi de oldu. Bir gün denize girilebilecek şartlar varken, ertesi gün kazakla geziyorsunuz. Tarihe geçen – berbat 2013 kışı sonrası, yağışlı, serin bir ilkbahar beklentimiz vardı ve aynen yaşıyoruz.

  5. anemodulion (Beşiktaş/İST, 29 m) adlı kullanıcının avatarıanemodulion (Beşiktaş/İST, 29m)

    Kıyı Ege’den nefret ettim bu sene. Her yer kuraklıkla boğuştu, bunlar bütün yağmuru hüpletti aylarca, nisan oldu, Kıyı Ege’nin kuvvetli yağmur sezonu kapandı ama yine de en iyi yağmuru bunlar alıyor. 😦 Gel de çatlama.

  6. serdarg (4.Levent-İst/100 mt) adlı kullanıcının avatarıserdarg (4.Levent-İst/100 mt)

    Onur bey varken, ABD’den haber vermek bize düşmez ama not düşmek istedim. Şu an Büyük Göllerin donma oranı (Onur bey ice-cover terimini böyle çevirmişti) Nisan ayının ortasında olmamıza rağmen %38’miş. Bu dönemde normal değer %3 civarındaymış. Daha Önce Onur beyin yazısında da belirttiği; bu seneki en yüksek donma oranı 6 Mart tarihinde gerçekleşmiş :%92.19 (Kaynak: accuweather)

    Bu derece sıradışı bir kış, umarım gelecek yılda ABD toprakları için ısrar etmez.

  7. SpanK (Raleigh/North Carolina) - (Fındıkzade/İST, 21m) adlı kullanıcının avatarıSpanK ( Fındıkzade/İST, 21m )

    Arakdaşlar Arkadaşlar bir film izledim, konusu HAARP hakkındaydı, birazda biraz da araştırma yaptım kendimce internette ve şok oldum. Ayrıca Haarp gerçek bir proje yani nasıl desem komplo teorisi filanda filan da değil, şuanda şu anda Alaskada Alaska’da bu tesis var.

    Google’ye Haarp yazarsanız görürsünüz.

    Şu video’yu izlermisiniz ? izler misiniz? İstanbul’daki hortumu Haarp’a bağlamışlar orası tartışılır, boğazdan Boğaz’dan bir tür platform geçiyor ondan sonra olmuş sanırım, burası tartışılırda tartışılır da siz videoyu izleyin orada özetle anlatıyor ve gerçek Haarp görüntüleri var lütfen izleyin.

    http://www.youtube.com/watch?v=FBesLncHD-A

    Ekleme yapmak istiyorum, Şili’de ki Şili’deki depremden sonra gök yüzünde renkler gözünmüş amatör kameraya alınmış, haberlerde kadın bunu anlatmış spikere,

    Bu Haarp’ı ilk bulan nikola tesla’dır Nikola Tesla’dır yani gerçekten arştırdıkca insan şaşırıyor ve ne yazikki yazık ki bunlar gerçek, bu tesisler var bu deneyler yapılıyor çok ürkütücü.

    1. Havadelisi (Sandsli / Norveç, 50m) adlı kullanıcının avatarıHavadelisi (Moda/İST, 28m) Yazıyı Yazan

      Beni en çok üzen şeylerden biri ülkemdeki insanların onlarca yüzlerce apaçık bilimsel gerçeğin onda birini dahi tam olarak anlamadan, anlamaya çalışmadan; böyle ne idüğü belirsiz, bütün kanıtları tartışmalı şeylere olağanüstü derecede meraklı olmalarıdır.

    2. Devrim (Bornova/İZMİR 75m) adlı kullanıcının avatarıtarassud (Bornova/İZMİR 2m)

      1. videoda İstanbul’da 140km/s rüzgar şiddeti diye belirtilmiş ancak DMİ’nin tuttuğu istatistiklere göre rüzgar İstanbul’da hiçbir zaman bu kadar şiddetli esmedi.

      Akdeniz’e inen HAARP gemisine pek çok site Hawaii açıkları yazmış sonrasına bakmadım bile.

    3. Burak - Tuzla 14m adlı kullanıcının avatarıBurak - Görükle / Bursa 127m

      Marmara Depremi’nde çocuktum ama elektriklerin kesik olmasına rağmen bir aydınlanma olduğunu hatırlıyorum hayal meyal, aynı şekilde yatak odası güneye bakan komşumuz da “kesinlikle” ışık gördüğünden emin.
      Ama bilim odamları bunun ortaya çıkan enerjiden kaynaklandığını ve dünya üzerindeki diğer şiddetli depremlerde de böyle olayların olduğunu söylemişlerdi.
      Hatta Tuzla-Gebze sınırındaki bir fabrikanın güvenlik kamerasının görüntüleri vardı YouTube’de birkaç sene önce ama kaldırılmış.
      Köpek önce havlamaya başlıyor sonra deprem ve bir aydınlanma oluyor

      1. Devrim (Bornova/İZMİR 75m) adlı kullanıcının avatarıtarassud (Bornova/İZMİR 2m)

        Bahsettiğin görüntüler burada var 0:47 de.

        Deprem sonrasında, deprem öncesi hazırlanan bilimsel raporların yayınlandığı bir belgesel izlemiştim. Orada konuşan bilim insanları depremin olduğu yerde bu büyüklükte bir deprem beklediklerini bunu rapor halinde sunduklarını söylüyorlardı. Kuzey Anadolu fay hattının özelliği buymuş.

        Yani deprem beklenendi, beklenmeyen evlerin deniz kumundan betonla yapılmasıydı.

        1. El NiNo (Çayeli/RİZE, 400m) adlı kullanıcının avatarıEl NiNo (Yenikapı/İST, 7m)

          Biz buna Pull Apart (Çek-ayır) havza diyoruz. KAF doğrultu atımlı fay olduğu için Varto-Saroz körfezi ararsındaki belli yerlerde ovalar oluşmuştur. Ova-tepe-ova-tepe şeklinde ve bu ovaların her birinde yerleşme vardır.

    4. Havadelisi (Sandsli / Norveç, 50m) adlı kullanıcının avatarıHavadelisi (Moda/İST, 28m) Yazıyı Yazan

      İlla ki görüş istiyorsan buyur SpanK: İlki hakkında tarassud yorum yapmış, fakat ikinci videoyu hazırlayanların gerizekalılığı karşısında da insan dehşete kapılıyor. Şöyle ki, 1999 İzmit Depremi bilimle gerçekten ilgilenen insanlar için sürpriz filan olmadı, Kuzey Anadolu Fayı’nda 20. yüzyılda depremlerin doğudan batıya doğru sırayla meydana geldiği biliniyordu ve bu nedenle İzmit depremi bekleniyordu, tıpkı şimdi İstanbul depreminin bekleniyor olması ve eninde sonunda gerçekleşecek olması gibi. Yani depremin olması için HAARP’a filan gerek yoktu, deprem zaten olacaktı. Hal böyleyken, “deprem masum Türk halkına ceza mıydı?” gibi aptalca fikirleri üretmenin kör cehaletten başka hiçbir açıklaması yok. Öğrenmek isteyene bilim, düşünmek isteyene mantık gani gani var. Bu konularda bir sürü Türkçe kaynak, popüler bilim yazısı var. Son olarak, bilimin bas bas bağırdığı şeye kulaklarını tıkayan, “Allah korusun ağzını hayra aç” diyenler, hiçbir önlem almayanlar, afet toplanma alanlarını imara açanlar hiç de masum değildirler, bilakis suçludurlar.

      İzmit depreminde dedemi kaybettim, ayrıca oturduğumuz apartman da oturulmaz hale geldi, sonradan yıkıldı. Depremden önce taze bir üniversite öğrencisi olarak bilime meraklıydım, depremin gerçekleşeceğini bilim insanlarından öğrenmiştim. Ailemi çok uyardığım halde, güvenilir olmayan bir müteahhitin kötü zeminde inşa ettiği bir binaya depremden 6 ay önce taşındık. Yan binamız yıkıldı, dedem orada öldü; bizim bina da oturulmaz hale geldi.

      İnadına cehalet, suçtur. Annem, babam, bu toplumun büyük çoğunluğuyla beraber suçludur. 30 bin insanı HAARP filan değil, cehalet öldürmüştür.

      1. El NiNo (Çayeli/RİZE, 400m) adlı kullanıcının avatarıEl NiNo (Yenikapı/İST, 7m)

        Ek bilgi 140 km’lik fay kırılmayı bekliyor. Ve 100 yıldır filan kırılmamış. Gerilme/sıkışma çok fazla bu enerji çok büyük bir depreme neden olacak. Özellikle Tekirdağ ve İstanbul’un en batı ilçelerini etkileyecek. Tahminim 7.2-7.5 arasında bir deprem olacak.

        1. Havadelisi (Sandsli / Norveç, 50m) adlı kullanıcının avatarıHavadelisi (Moda/İST, 28m) Yazıyı Yazan

          Evet El Nino çeşitli senaryolar var. Kesin bir şey var ki her an 7’nin üzerindeki büyüklükte bir deprem olabilir. Bu arada HAARP projesi bitmiş 2013’ün Mayıs’ında. Aptallığımıza ve göz göre göre ölmemize kılıf bulmamız için başka proje gerekecek.

      2. Burak - Tuzla 14m adlı kullanıcının avatarıBurak - Tuzla/İST 18m

        Bir ödev sitesinden alıntı
        “Sanâyinin üçte biri, ithâlâtın üçte biri, ihrâcâtın beşte biri İstanbul’dan yapılmaktadır. Türkiye’nin en büyük sanâyi, ticâret, ulaşım, reklam ve iktisâdî kuruluşları İstanbul’dadır. İstanbul’da gayri sâfi hâsılanın % 40’ı sanâyi, % 30’u ticâret ve geri kalanı diğer sektörlerden sağlanır. Tarımın payı sâdece % 1 dir. Türkiye Bütçesinin ana kaynağı İstanbul’dur. Toplam vergilerin yaklaşık % 37’si İstanbul’dan toplanmaktadır. ”

        Böyle bir şehrin komple iptal olduğunu düşünsenize Türkiye ne hale gelir. Hadi diyelim mucize oldu can kayıpları çok az oldu veya hiç olmadı(imkansız ama 😦 ) ama depremden sonra yaşanacaklar bile Türkiye’yi taş devrine götürmeye yeter. İzmir, Ankara, Bursa filan 10 kadar büyük sanayi şehirleri var ama hepsini toplasan İstanbul’un tırnağı etmiyor.Çünkü tarih boyunca ne var ne yok hep İstanbul’a hep İstanbul’a derken derken bugün bu içinden çıkılmaz noktaya geldik.
        Göz göre göre kendi kıyametimize gidiyoruz. İstesek engelleyebiliriz ama yapmıyoruz işte.
        Japonya’nın nasıl Hiroşima ve Nagazaki’si varsa bu kafayla gidersek bizim de İstanbul’umuz olacak. Belki de 1 milyona yakın insan ölecek ama büyük bir çoğu zamanında ulaşılamadığından ölecek. Aşağıda Bağcılar’ın uydu görüntüsü var; Ne deprem sonrası toplanmak için boş arazi var ne de enkazlara ulaşmak için cadde var sadece binlerce apartman ve daracık sokaklar…

        Ben bu kafayla depremden önce bir uyanış beklemiyorum bu milletten ama Japonya, Almanya vb. devletler nasıl tarihten ders alıp bugünlere geldilerse umarım artık bu da bizim için başlangıç olur.

  8. commandouzz adlı kullanıcının avatarıCommandouz (Bayrampaşa-148 m)

    İstanbul için Nisan ayının ilk yarısına baktığımızda sıcaklıkların mevsim normallerinin hafif üzerinde gittiğini görüyoruz. Ortalama sıcaklığın 0.7 derece olmak üzere mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Nisan’ın ilk 14 gününde Atatürk Havalimanı istasyonunda 12.6 mm. yağış kaydedildi. Ahl istasyonunun uzun yıllar Nisan ayı ortalama yağış miktarı 51.7 mm.

    Ortalama rüzgar hızı ise 10.6 km/h ile çok düşük bir değerde seyrediyor. Hakim rüzgar yönü ise %26 ile poyraz.

  9. ozan DENİZ ETKİSİ (çorlu/185m) adlı kullanıcının avatarıozan DENİZ ETKİSİ (çorlu/185m)

    Bu ateş üfleyerek sönmez diyerek yarışma sırasında kırdıklarım ve haksızlık ettiklerim oldu 🙂 Soğukçu ve ekstremci yanım beni gerilerde bıraktı. Yine de tüm maçlarda 90 dk oynayarak lige katkımı koydum. Havadelisi Ozan’ın, Santiago’nun ve diğer arkadaşların emeklerine sağlık. Şampiyonu da şimdiden kutluyorum.

      1. Şefik (Güzelçamlı/Kuşadası 20m) adlı kullanıcının avatarıŞefik (Güzelçamlı/Kuşadası 20m)

        Bu Kış mahvetti gerçekten bizi ama 2015 Kışı bizimdir (2014 içinde böyle diyorduk) 😀

        1. Havaaşkı_Eren (Beypazarı/ANKARA, 682m) adlı kullanıcının avatarıHavaaşkı(EREN) (Beypazarı/ANK,682 m)

          2015 hakikaten bizim olacak gibi hissediyorum. 😀

  10. Santiago (Florya - IST / 47m) adlı kullanıcının avatarıSantiago (Florya - IST / 47m)

    Havadelisi.com Hava Tahmini Süper Ligi için yarın son tahminlerimizi yapıyoruz.

    Tüm vadelerde bol atraksiyon ve heyecan olacak, şampiyon belirlenecek.

    İddianız olsun ya da olmasın, bu hafta yüksek bir katılım oranı sağlayalım ve son haftanın zevkini çıkaralım, son GFS diyagramına göre bol sistem ve yağış olması ihtimal dahilinde olan bu tahmin periyotunda üstatlara ecel terleri döktürüp, ilk şampiyonumuzu centilmence alkışlayalım.

    Yarın 23:59’a kadar tahminlerinizi yapabilirsiniz, haydi herkes model başına 🙂

    Kısa Vade Tahminleri = 14-15-16 Nisan 2014
    Orta Vade Tahminleri = 18-19-20 Nisan 2014
    Uzun Vade Tahminleri = 23-24-25 Nisan 2014

    1. Cemalmoglu(Beylikdüzü/İST,167 m) adlı kullanıcının avatarıCemalmoglu(Beylikdüzü/İST,167 m)

      Havadelisi.com sakin, seviyeli ve kaliteli duruşunu bu yarışmada da göstermiştir bana göre. Yarışmada son haftaya girilirken bir avantajım olsa da yine de bahar ayları değişkenliğin çok olduğu günler oluyor. ” İstanbul’un havasına ve ……. güven olmaz ” diye toplum içinde yerleşmiş bir deyim vardır bildiğiniz gibi ( Ben kibarlık olsun diye gerisini yazmadım. 🙂

      Yarışmacıların geneli birbirlerine yakın puanlar alarak kalitelerini göstermişlerdir bana göre. Oldukça uzun bir yarışma oldu gerçekten! Toplamda 108 günün tahminini yapmış oluyoruz. Bazen bir günün tahmini için bile çok kafa patlattığımızı düşünürsek dile kolay 108 gün…

      Başta Ozan Bey olmak üzere moderatörler Santiago, Commandouz ve grafikleriyle bu yarışmaya katkı sağlayan herkesi kutluyorum. Gelecek yarışmalarımızda bu yarışmadan aldığımız tecrübeyle daha adil puanlama sistemi bulacağımızı düşünüyorum.

      1. Santiago (Florya - IST / 47m) adlı kullanıcının avatarıSantiago (Florya - IST / 47m)

        Teşekkürler Cemal Bey, genelde kavgasız gürültüsüz ve çok temiz bir lig geçti. Ara sıra hepimiz bazı hususlara isyan etsek de, bu birincinin başarısını gölgelemeyecek. Bir sonraki lig daha da iyi olur umarım. Ben de başta Ozan Hoca olmak üzere emeği geçen herkese ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.

      2. commandouzz adlı kullanıcının avatarıCommandouz (Bayrampaşa-148 m)

        Ben bu yarışmadan keyif aldım. Zaman zaman yaşanan tartışmalar oldukça seviyeli bir şekilde gerçekleşti ve bunların sonunda bir daha ki yarışmanın şartları da masaya yatırıldı. Aynı zamanda ligin düzenlenme şekli ve lig üzerine yapılan çeşitli fikir alışverişlerinde ortaya çıkan durum sitenin de kalite düzeyini ölçmemize yardımcı oldu.

        Dengeli bir sıralama olduğunu düşünüyorum. Tahminlerin kalitesinin hafta geçtikçe arttığı da gözden kaçırılmaması gereken hususlardan. Gelecek yarışmada bu şablonun kaba hatlarıyla devam etmesinden yanayım ancak yağış puanlamasında bir düzenleme olmasını da destekliyorum. İstasyon konusunda ise bir hafta İstanbul, bir hafta deplasman olması çok güzel olur.

        Cemal Bey’i şu ana kadar gösterdiği performans nedeniyle kutluyorum. Ligin ilk yarısında Akureyri ve Mehmet Göktuğ harika performans gösterseler de devamlılık sağlayamadılar, ancak yine de iyi konumdalar. Şefik Bey’in ve Oğuz’un son haftalarda yakaladığı büyük çıkış takdire şayan. Santiago’nun istikrarı ve Ozan Hoca’nın keskin düşüşü de dikkat çeken durumlar oldu.

        Yalnız ligin ilk haftalarında İhsan Bey’in neden yarışmayı bıraktığını hala anlamadım. Ben bir tartışma yaşandıysa bile bunun sonucunun çekip gitmek olmaması gerektiğini düşünüyorum. Tabii hatalarımız vardır, olabilir, ama burada birlikte geçirdiğimiz onca şey varken daha sağduyulu davranmak hepimiz için daha iyi olacaktır.

      3. Akureyri (Fenerbahçe/İST, 17m) adlı kullanıcının avatarıAkureyri (Acıbadem/İST, 45m)

        Ben de yarışmayı düzenleyen ve katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Bence herkes çok başarılı tahminler yaptı, büyük puan farkları ortaya çıkmadı. Sonradan yarışmadan ayrılanlar olmasa, haftalık katılım daha yüksek olsa, daha iyi olurdu tabii. Ben kendi adıma iyi başladım, kötü bitiriyorum. İlk 6 içinde kalabilirsem çok mutlu olacağım fakat sanırım olmayacak. Önümüzdeki sezon daha başarılı olurum umarım.

      1. Şefik (Güzelçamlı/Kuşadası 20m) adlı kullanıcının avatarıŞefik (Güzelçamlı/Kuşadası 20m)

        Bu yarışmada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.Bazen küçük tartışmalar çıksa da genel olarak eğlenceli bir yarışma oldu.Son hafta tahmini ve kazananı belirleyecek tahmin bu akşam gönderilecek 😀 Yarışmaya başlarken ilk 15 hedefiyle yola çıktım fakat son haftalarda aldığım iyi sonuçlarla en azından ilk 6 da yer almak istiyorum. 🙂

    2. Havadelisi (Sandsli / Norveç, 50m) adlı kullanıcının avatarıHavadelisi (Moda/İST, 28m) Yazıyı Yazan

      Katılan herkese ben de teşekkür ederim. Seneye çok daha adil bir puanlama, çeşitli istasyon ve deplasmanlarla yine Havadelisi.Com Süper Ligi’nin müptelası olacaksınız.

      Bu arada ligin ortasından itibaren yaşadığım keskin düşüşü gece hayatına ve at yarışlarına bağlıyorum (Sergen Yalçın mode on). Yoksa size pabuç mu bırakırdım be hey hey de hey hey 😀

      1. Semih(Kadıköy/İstanbul, 20 m.) adlı kullanıcının avatarıSemih(Tuzla/İSTANBUL, 15 m.)

        Değişik ve güzel bir yarışma oldu 🙂 Kendi adıma çok eğlendim, aynı zamanda kafa patlattık. Bunun bloga değişik bir hava kattığını düşünüyorum 🙂
        Yarışmanın ilk zamanlarında o kadar kişi varken ben puan alamam diyordum. Son zamanlarda biraz özen göstermeyle kendime göre çok güzel puanlar aldım. Gelecek sezonun; herkesin ligi tecrübe etmesi, puanlama sistemi gibi şeylerin tam rayına oturmasıyla çok daha güzel olacağını düşünüyorum. Ligde emeği geçen herkese çok teşekkür ederim 🙂

  11. Havaaşkı_Eren (Beypazarı/ANKARA, 682m) adlı kullanıcının avatarıHavaaşkı(EREN) (Beypazarı/ANK,682 m)

    Beypazarı’nda 1 saattir kuvvetli yağmur var 6.4 mm düşmüş az önce sarı kütle üstümden geçti yer gök bir oldu adeta.Yağış devam ediyor şükür Allah’a iyi oldu bu yağış. 🙂

    1. Semih(Kadıköy/İstanbul, 20 m.) adlı kullanıcının avatarıSemih(Tuzla/İSTANBUL, 15 m.)

      25 derece doğru bir değer. Niye diye sorarsanız dün çoğu yerde aniden sıcaklıklar tavan yaptı. Örneğin Gölcük’te sıcaklık neredeyse 27 derece olmuş. Fatih yaz aylarında da Istanbul’da en yüksek sıcaklığın ölçüldüğü istasyon oluyor genelde. Bu yüzden hata olduğunu düşünmüyorum.

  12. commandouzz adlı kullanıcının avatarıCommandouz (Bayrampaşa-148 m)

    İstanbul için Nisan ayının ilk 9 gününe baktığımızda sıcaklıkların mevsim normallerinin hafif üzerinde seyrettiğini görüyoruz. Ortalama sıcaklığın 1.4 derece olmak üzere mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği ayda şu ana kadar İstanbul’un kuzey kesimlerindeki hafif yağmur dışında şehrin geri kalan kısmında yağış görülmedi.

    Nisan ayının geri kalan kısmında ise ertesi gün etkili olacak yağış dışında ay sonuna dek etkili yağış gözükmüyor. Sıcaklıkların ay genelinde yine son zamanlarda olduğu gibi mevsim normallerinin yaklaşık 3 derece üzerinde gerçekleşeceği kuvvetle muhtemel.

    1. Santiago (Florya - IST / 47m) adlı kullanıcının avatarıSantiago (Florya - IST / 47m)

      Eline sağlık, çok güzel bir çalışma Oğuz.

      Yalnız 10 Nisan’da maksimum ve minimum sıfıra inmiş, 9 Nisan’da bitmesi lazım. Bir de sıcaklık dikey eksen değerini 0C ve 30C arasında alırsan daha iyi gözükür gibi geldi bana.

      1. commandouzz adlı kullanıcının avatarıCommandouz (Bayrampaşa-148 m)

        Teşekkürler. Biraz aceleye geldi dünkü, bir daha ki sefere öyle yapacağım 🙂

    1. El NiNo (Çayeli/RİZE, 400m) adlı kullanıcının avatarıEl NiNo (Yenikapı/İST, 7m)

      Olayı şimdi çözdüm 1990 ile 2000 arasında veri yokmuş

      Yeni hesaba göre 1.305 mm Vakfıkebir

      Tamam her şey normale döndü.

      Ozan hocam size bir sorum var Yoroz burnunun ucuna doğru yağışın artması olması gerekendir di mi? Batı tarafında
      mesela Vakfıkebir 1305, uç kısım 1400 gibi.

      1. Havadelisi (Sandsli / Norveç, 50m) adlı kullanıcının avatarıHavadelisi (Moda/İST, 28m) Yazıyı Yazan

        Sanmam. Yükselti daha fazla önem arz etmeli. Neme maruz kalma bakımından o kadar kısa mesafede çok fazla fark olmamalı. Modellerden ve ölçümlerden yine de bakmak lazım.

  13. commandouzz adlı kullanıcının avatarıCommandouz (Bayrampaşa-148 m)

    Enka Balmumcu istasyonu Mart ayı verileri.

    Avrupa Mart ayı şimşek yoğunluğu haritası.

  14. commandouzz adlı kullanıcının avatarıCommandouz (Bayrampaşa-148 m)

    İstanbul’da Mart ayında gerçekleşen sıcaklık ve yağış değerlerinin harita üzerinde gösterimi

  15. Havaaşkı_Eren (Beypazarı/ANKARA, 682m) adlı kullanıcının avatarıHavaaşkı(EREN) (Beypazarı/ANK,682 m)

    Burada 2 gündür orajlar etkili. Genelde hep güneyden gelir ama 2 gündür kuzeyde olgunlaşıp bu hatta doğru akıyor,mesela bugün 50 km batımdaki Nallıhan’a 5.2 mm yağış bırakmış bu orajlar hiçte hiç de fena değil 🙂

  16. Semih(Kadıköy/İstanbul, 20 m.) adlı kullanıcının avatarıSemih(Tuzla/İSTANBUL, 15 m.)

    Tuzla’nın Mart ayı sıcaklık ve yağış değerlerine bakacak olursak;
    En yüksek sıcaklık: 22,0 C
    En düşük sıcaklık: 1,6 C
    Maksimum sıcaklık ortalaması: 15,1 C
    Minimum sıcaklık ortalaması: 6,3 C

    olarak gerçekleşti. Sıcaklık grafiği:

    Yağış değerlerine bakacak olursak, aylık toplam yağış 82,8 mm olarak gerçekleşti. Ay içinde 17 gün yağış kaydedilmiş. Yağış grafiği:

      1. sis651(Kapaklı/Tekirdağ, 198m) adlı kullanıcının avatarısis651(Derecik/Şemdinli/Hakkari, 800m)

        1890’larda Avusturyalı bir meteorolog sevmediği karısının ismini koyarak başlamış, sonra başka kadın isimleri de kullanmış. ABD’de de bunu sanırım standartlaştırıp kadın isimlerinden oluşan bir liste hazırlamış ve tekrar tekrar kullanılmaya başlanmış. Belki ulusal kasırga merkezlerindeki adamlar hep erkek falandı o zaman. 🙂 Fark yaratan şiddetli kasırgalara verilen isimleri listeden çıkarıp yeni isimler falan eklemişler. Erkek isimleri de eklenmiş sonradan ama son zamanlarda kullanılanlar herhalde daha çok kadın isimleri.

  17. blacksea28 (Espiye/GİRESUN , 5 m) adlı kullanıcının avatarıblacksea28 (Espiye/GİRESUN , 5 m)

    Tarih tekerrür etti, doğa yine yeşil-beyaz oldu.5 Nisan 2004 – 30 Mart 2014…Ancak bu sefer, kar yağışı 10 sene önceki kadar etkili olmadı.Sabah her taraf bembeyazdı,yağışın kesilmesiyle kar erimeye başladı.Ve ayrıca 5 Nisan 2004 tarihinde, fındık dalları bu kadar yaprak açmamıştı.İnşallah bu gece don olayı olmaz.


  18. archibil (Amasya,400m) adlı kullanıcının avatarıarchibil (Amasya,400m)

    Amasya da DEK bantlarından nasibini alıyor galiba, sıcaklık 0’ın altına düştü, rüzgarla beraber güzel bir kar yağışı var. Yağış yarın da devam eder mi acaba?

  19. sis651(Kapaklı/Tekirdağ, 198m) adlı kullanıcının avatarısis651(Derecik/Şemdinli/Hakkari, 800m)

    Öğleden sonra hava bozdu, biraz şiddetlice yağmur yağdı; şiddetli rüzgarlar ve şimdi gök gürültüleri. 😀
    Ancak sabah 5’te bakım için kesilen elektrik, akşam 5’ten sonra da hava şartları nedeniyle kesildi ve ne zaman geleceği belli değil. Bölgede elektriksiz bir seçim yapılması sözkonusu yarın. Gerçi burada normal halk jeneratör kullanıyor, mazot zaten ucuz… 😀

  20. Semih(Kadıköy/İstanbul, 20 m.) adlı kullanıcının avatarıSemih(Tuzla/İSTANBUL, 15 m.)


    Kadıköy İSKİ’ye taşınan Göztepe istasyonunun görüntüsü. Oldukça havadar bir konumda, sıcaklık ve nem ölçümlerinde sıkıntı oluşturmaz. Yağış ölçer de açık alanda durduğu için güvenilir sonuçlar verir.

  21. gucur33 (Karabük/Merkez, 392 m) adlı kullanıcının avatarıgucur33 (Karabük/Merkez, 310 m)

    Mgm’nin verileri dünden beri Karabük ve etrafımızdaki bazı iller için çalışmıyor , termometrem bozuldu o da çalışmıyor ve sokak lambalarının altında uçuşan kar taneleri var. Bunlar bana çocukluğumu hatırlattı .Hiçbir şey bilmeden her gece sokak lambasına bakardım kar yağıyor mu diye.Modele bakmak yok,radara bakmak yok.Ama hep bir ümit var. Kar yağışını tekrar görmek güzel ama çiçek açan ağaçların hali ne olacak Allah bilir.

  22. Waluigi(Aydınlıkevler 884m, Beytepe 1050m/Ankara) adlı kullanıcının avatarıWaluigi(Aydınlıkevler 884m, Beytepe 1050m/Ankara)

    Bugün Ankara’da 14:45-15:00 arasında muhteşem bir yağış oldu. Öncesinde de güzel bir şimşek şöleni vardı. Ben otobüsteydim. Yağmur damlaları camları sanki dövüyordu video çekemedim o yüzden. Video çeken varsa bekliyorum. Acaba kaç mm yağmıştır? Ayrıca oraj ve kırk ikindi mevsimi başlamıştır. Hayırlı uğurlu olsun. Bu kurak zamanda ihtiyacımız var böyle yağışlara.

    1. cihiro adlı kullanıcının avatarıçihiro (Karatay/KONYA, 1016 m)

      Şimşekleri nasıl yakaladın? Vidyoya çekip, vidyodan kare mi yakaladın yoksa fotoğraf çekerek mi yakaladın? Eğer fotoğraf çektiysen nasıl bir yöntem izledin?

      1. esberat (Alemdağ, Ankara - 1010m) adlı kullanıcının avatarıEsBeRaT (Merkez/Niğde,1211m)

        Fotoğraf çekimi ile daha net yakalayabilirdim yüksek çözünürlük, kaliteli megapiksel + seri çekim desteği ve G lensine sahip bir telefonla yada fotoğraf makinesine sahipsen gayet kolay bir şekilde yakalayabilirsin ama vaktim olmadığı için kısa bir video kaydı aralığında bu 2 kareyi yakalayabildim.

      2. El NiNo (Çayeli/RİZE, 400m) adlı kullanıcının avatarıEl NiNo (Yenikapı/İST, 7m)

        Hiç Denemedim ama Enstantaneyi artırıp, mesela 20 saniye yapıp fotoğraf 20 saniyede çekilir. Şimşek çakarsa fotoğrafta görülür sanırım. Tabi Estantane 20 saniye olunca çok parlak olur. Bu yüzden diyafram ve İSO ayarlarını ona göre ayarlamalısın.

      3. cihiro adlı kullanıcının avatarıçihiro (Karatay/KONYA, 1016 m)

        Anladım teşekkürler. Seri çekim yapan bir fotoğraf makinesi aldım ancak 2 saniyede bir çekim yapıyor. Onda da deklanşöre sürekli basmam gerekiyor. Saniyede 5 kare çeken bir modu var ama fotoğrafın boyutunu çok çok düşürüyor, hiç bir işe yaramıyor. El NiNo’nun söylediği şekilde bir deneme yapacağım. Makine aldım şimşek çakmaz oldu 😀

Yorumlar kapalı.