Hava Tahmin Ligi 2023-2024 Sezonu


Turnuvamız tamamlanmıştır.

Birinci: nehrk (Erzincan Refahiye) 🥇

İkinci: Bodrum Mandalinası (Muğla Bodrum) 🥈

Yarı Finalistler:
tomkins21 (Karabük Merkez) 🎖️
Commandouz (İstanbul Güngören)
🎖️

GOLLÜ ELEME AŞAMASI SKORLARI:

Final

Yarı Final

Çeyrek Final

Son 16

GOLLÜ LİG AŞAMASI BİTİMİ PUAN DURUMU:

GOLLÜ LİG AŞAMASI TOPLU SONUÇLAR VE PUAN DURUMLARI

6. Hafta: Toplu Sonuçlar, Grup A-D Puan, Grup E-H Puan

5. Hafta: Toplu Sonuçlar, Grup A-D Puan, Grup E-H Puan

4. Hafta: Toplu Sonuçlar, Grup A-D Puan, Grup E-H Puan

3. Hafta: Toplu Sonuçlar, Grup A-D Puan, Grup E-H Puan

2. Hafta: Toplu Sonuçlar, Grup A-D Puan, Grup E-H Puan

1. Hafta: Toplu Sonuçlar, Grup A-D Puan, Grup E-H Puan

2. Tur (Gollü Grup) Fikstürü: Hafta 1, Hafta 2, Hafta 3, Hafta 4, Hafta 5, Hafta 6

PUANLI LİG AŞAMASI BİTİMİ:

Lig Aşaması Haftalık Skorlar

8. Hafta: Tüm Gruplar Sıralamalı, Grup A-C Detay, Grup D-F Detay, Grup G-H Detay

7. Hafta: Tüm Gruplar Sıralamalı, Grup A-C Detay, Grup D-F Detay, Grup G-H Detay

6. Hafta: Tüm Gruplar Sıralamalı, Grup A-C Detay, Grup D-F Detay, Grup G-H Detay

5. Hafta: Tüm Gruplar Sıralamalı, Grup A-C Detay, Grup D-F Detay, Grup G-H Detay

4.Hafta: Tüm Gruplar Sıralamalı, Grup A-C Detay, Grup D-F Detay, Grup G-H Detay

3. Hafta: Tüm Gruplar Sıralamalı, Grup A-C Detay, Grup D-F Detay, Grup G-H Detay

2. Hafta: Tüm Gruplar Sıralamalı, Grup A-C Detay, Grup D-F Detay, Grup G-H Detay

1. Hafta: Tüm Gruplar Sıralamalı, Grup A-D Detay, Grup E-H Detay

KÜMÜLATİF PUAN DURUMLARI
1.Hafta, 2.Hafta, 3.Hafta, 4.Hafta, 5.Hafta, 6.Hafta, 7.Hafta

——————-


Haftalara göre, tahminleri yapılacak istasyonlar aşağıda:

İLK TUR: PUANLI GRUP AŞAMASI

Bu sezon ligin ilk turunda, tahminciler 8 grupta mücadele ediyor. Her grupta, her kura torbasından 1 adet tahminci bulunuyor. Toplam 8 hafta boyunca tahmin yapılacak. Ön eleme birincisi, 8. torbadan kura çekimine katıldı. (Ön elemeden gelecek diğer 3 tahminci de ek tahminci olarak A, F ve H gruplarına katıldı, ayrıntılar aşağıda).

Her bir grupta her bir hafta, gruptaki tüm tahminciler aynı istasyon için tahmin yapacak. Tahmin yapılacak istasyon her hafta değişecek. Böylece 8 hafta sonunda gruptaki her tahmincinin seçtiği istasyon için birer kez tahmin yapılmış olacak. 1. hafta tahminleri, 1. Torba’dan gelen, seri başı tahmincilerin seçtiği istasyonlar için yapılacak. Herkes, ölçülen değerlere yaklaştığı ölçüde puan alacak. 1., 2. ve 4. günler için en yüksek ve en düşük sıcaklıklar, ayrıca toplam yağış ve yerde karın olup olmayacağı tahmin edilecek. Her bir sıcaklık ve yağış tahmininden alınacak tam puan 100. Kar tahmini “VAR/YOK” şeklinde yapılacak, tutarsa 50 puan. Gerçekleşen değerden ne kadar uzaklaşırsanız, alacağınız puan da o kadar azalacak. Sıcaklık ve yağış için puanlama sistemi aşağıda. Böylece her hafta toplam 1050 puan alınabilecek.

Her bir tahmincinin aldığı haftalık toplam puan, 10,5’e bölünerek 100 üzerinden olması ve böylelikle görece kolay yorumlanabilir olması sağlanacak.

Şu adrese gidip “Last 13 months…” diye başlayan satırı sola kaydırıyoruz ve “Search by date”e tıklıyoruz. İstediğimiz tarihi seçip (örnek tahmini 9 Ekim Pazartesi için yapmış olalım) “Show statistics”e tıklıyoruz. Grafik seçili ise “Table”ı seçiyoruz. (Yr uygulamasını değil, tarayıcı üzerinden mobil siteyi kullanın). Karşımıza çıkan tabloda saatlik olarak (Bergen saati ile) gözüken değerler, belirtilen saatten 1 saat öncesinden başlayarak belirtilen saate kadar ölçülen minimum ve maksimum sıcaklıkları, ayrıca yağışı gösteriyor. Yani mesela saat 03 için gözüken maksimum sıcaklık değeri saat 02 ve 03 arasında ölçülen en yüksek sıcaklıktır.

  • En düşük sıcaklık: Bu parametre, önceki gün saat 18 UTC ile tahmini yapılan gün saat 06 UTC arasında ölçülen en düşük sıcaklıktır. Dolayısıyla biz Bergen saati ile (UTC+2) önceki gün 20’den tahmini yaptığımız gün saat 08 arasına bakacağız. Tabloda bu değerleri bize önceki gün saat 21’den (çünkü bu satırda saat 20-21 arası değerler var) tahmini yapılan gün saat 08’e kadar olan kısım verir. Dolayısıyla öncelikle, bir önceki günü (örneğimizde 8 Ekim) seçiyoruz. Sonra da tahminini yaptığımız güne, yani 9 Ekim’e bakıyoruz. Saat 21 ile 08 arasındaki değerler içindeki en düşük “Min. temp.” değeri bize istediğimiz veriyi sağlıyor. (tüm yerel saatler ikinci turda [29 Ekim ve sonrası] 1 saat geri alınacak)

Yukarıda mavi ile işaretlediğim sütunlardaki en düşük değer 2,4; dolayısıyla 9 Ekim Pazartesi için en düşük sıcaklık parametremiz 2,4 derece oldu.

  • En yüksek sıcaklık: Bu parametre, tahmini yapılan gün saat 06 UTC ile tahmini yapılan gün saat 18 UTC arasında ölçülen en yüksek sıcaklıktır. Dolayısıyla biz Bergen saati ile (UTC+2) tahmini yapılan gün 08 – 20 arasına bakacağız. Tabloda bu değerleri bize saat 09’dan (çünkü bu satırda saat 08-09 arası değerler var) saat 20’ye kadar olan kısım verir. Saat 09 ile 20 arasındaki değerler içindeki en yüksek “Max. temp.” değeri bize istediğimiz veriyi sağlıyor. (tüm yerel saatler ikinci turda [29 Ekim ve sonrası] 1 saat geri alınacak)

Yukarıda kırmızı ile işaretlediğim sütundaki en yüksek değer 10,2; dolayısıyla 9 Ekim Pazartesi için en yüksek sıcaklık parametremiz 10,2 derece oldu.

  • 24 saatlik toplam yağış: Bu parametre, , tahmini yapılan gün saat 06 UTC ile tahmini yapılan günden bir sonraki gün saat 06 UTC arasında ölçülen toplam yağıştır. Dolayısıyla biz Bergen saati ile (UTC+2) tahmini yapılan gün 08 ile bir sonraki gün 08 arasına bakacağız. Tabloda bu değerleri bize tahmini yapılan gün saat 09’dan (çünkü bu satırda saat 08-09 arası değerler var) ertesi gün saat 08’e kadar olan kısım verir. Saat 09 ile ertesi gün saat 08 arasındaki yağış değerlerinin toplamı bize istediğimiz veriyi sağlar. (tüm yerel saatler ikinci turda [29 Ekim ve sonrası] 1 saat geri alınacak)

Yukarıda yeşil ile işaretlediğim iki sütundaki tüm değerleri topladığımızda bulacağımız 1,0 mm, bize 9 Ekim Pazartesi’nin yağışını vermiş oluyor.



Ön elemeden gelecek olan ön eleme birincisi dışındaki üç tahminci, ligin ilk haftasında, kendi seçecekleri grubun ortak istasyonu için tahmin yapacaklar. Eğer ön elemeden gelen bir tahmincinin seçtiği grupta ilk hafta tahmin yollamayan başka bir tahminci olursa, ileriki haftalarda o tahmincinin seçtiği istasyonun yerine ön elemeden gelen tahmincinin istasyonu için tahmin yapılacak. Yani ön elemeden gelen tahminci “asil tahminci”liğe yükselecek. (Aynı kural sonraki haftalarda da uygulanacak: Tahmin yollamayan tahminci, grupta ilave tahminci varsa kendi istasyonu için tahmin yapma hakkını kaybedecek). Böyle bir durum olmazsa, ön elemeden gelen tahminciler her hafta kendi gruplarının ortak istasyonu için tahmin yapmaya devam edecekler.

Her bir grupta İlk 4 sırayı alan tahminci ikinci tura yükselecek.

2. TUR: GOLLÜ GRUP AŞAMASI

Bu turda, her bir gruptaki 4 tahminci birbirleriyle biri iç sahada biri deplasmanda olmak üzere şampiyonlar ligi usulü maçlara çıkacaklar (önceki senelerde olan gollü sistem). Bu aşama 6 hafta sürecek. Gruplarda ilk iki sırayı alan tahminciler 3. Tur’a (son 16) yükselecek.

3. TUR (SON 16) ve ÖTESİ: GOLLÜ ELEME AŞAMASI

Gollü / deplasmanlı maçlar ve eleme usulü ile, finale ilerlenecek.

——–

Önceden olduğu gibi, birinci, ikinci ve dördüncü günlerdeki en düşük ve en yüksek sıcaklıkları, yağışı, ve karın olup olmadığını tahmin edeceğiz (tahminlerin nasıl yapılacağının ve puanlama / gol sisteminin ayrıntıları bu başlıkta kura çekiminden sonra paylaşılacak).

Hava Tahmin Ligi 2023-2024 Sezonu” üzerine 3 düşünce

  1. nehrk (Göktürk/İstanbul 54m)

    Gollü grup aşamasının son haftasına girilirken son 16’ya kalmayı garantilemiş olan tahminciler:

    1929 grubu – Organik Adam ve Havacı1759
    1954 grubu – Tomkins 21 ve Falkan82
    1985 grubu – Lafoski
    2004 grubu – nehrk
    2012 grubu – Commandouz
    2017 grubu – Mert Baştürk

    Son haftanın en heyecanlı maçlarından birinde;
    Çatalca’nın muhtarı, Çiğli’nin geçici hancısı son şampiyon Kaangr-2 ile, ligin yeni ama iddaalı abonelerinden, malatya’nın Doğanşehri, Çanakkale’nin merkezinden Yiğit44 kozlarını Çiğli AFB Arena’da paylaşıyor.
    Maçı uzaktan arkasına yaslanarak izleyecek olan Commandouz’un liderliği garantilediği verilen ikincilik mücadelesinde; ev sahibi Kaangr-2 kazanmak zorunda. Yiğit44’e beraberlik yetiyor.

    1963 grubunda 9’ar puanla ilk 2 koltuğu paylaşamayan Carcass-Havadelisi-Sinan üçlüsü arasından şimdilik Carcass üçlü averaj ile önde. Son haftada Havadelisi, evi gibi bildiği Kadıköy’de, turnuvaya erken veda eden Akureyri’ye konuk oluyor. Sinan ise Kofçaz’da Carcass’ı ağırlıyor. Heyecan dorukta.

    1987 grubunda da durum benzer. Çihiro, izmirdehava ve izmirsevgisi son haftaya 9’ar puanla giriyor. Son haftada Konya Cehennemi’nde izmirsevgisi’ni ağırlayacak olan Çihiro, yarışta avantajlı görünüyor.
    İzmirdehava ise evinde prestij maçına çıkan Bombogenesis’i mağlup ederek diğer maçın sonucuna bile bakmadan gruptan sıyrılmak istiyor.

    2017 grubunda ex-ex champ Mert Baştürk, gruptan çıkmayı garantilemiş olduğunun verdiği rehavet ile, hemen ardından kendisini takip eden Denizli ekibi musti’ye konuk oluyor.
    – Mert Baştürk kaybetmezse liderliği garantiliyor.
    – Musti kazanırsa liderliği garantiliyor; fakat kazanamadığı takdirde hemen peşinden gelen sarptuna’nın evinde oynayacağı maçtan haber bekleyecek. 2017 grubunda da Oldukça stresli bir hafta..

    Heyecan dorukta!

    Cevapla
  2. nehrk (Göktürk/İstanbul 54m)

    64 tahmincinin 32’sine veda ettiğimiz puanlı lig aşamasının ardından, geleneksel tahmin ligimiz, gollü lig aşaması yani 2.tur müsabakalarıyla devam ediyor.

    İlk haftanın toplu sonuçları paylaşıyorum. Sürprizler ve upset’lerle dolu bir hafta oldu…
    – Kapaklı’da gollü düello… Son şampiyon’un kardeşi, genç tahminci Ege Jr., Kapaklı deplasmanında güçlü rakibine ecel terleri döktürse de evine eli boş döndü. — Havacı 1759 3-2 Egegr18

    – Sancaktepe’de Karabüklü tomkins’in süksesi… Güçlü rakibi Falkan82’yi kıyasıya mücadelede mağlup eden Karabüklü, geçen sezonki parlak günlerim geri döndü diyor adeta… Tecrübeli Alkım Üstat, İltersever’e Çanakkale’de bu sene de puan vermedi.
    Falkan82 1-2 tomkins21
    ALKIM 3-1 iltersever

    – Bergen’de Ozan Hoca’dan bombarduman. Kadıköy’de Es-Es çevirme…
    Güçlü veteranlar, konuk ettikleri zorlu rakiplerini adeta gole boğdu.
    Havadelisi 6-2 sinanforecastsystem
    Akureyri 4-1 carcass

    – Florya’da editör derbisinde Santiago tangosu, Şile’de mandalina komposto…
    Santiago 3-1 mehmetgöktuğ
    lafoski 3-2 Bodrum Mandalinası

    – İzmir’de boyoz kızartma, Sandıklı’da soğuk duş…
    izmirdehava 2-4 çihiro
    Bombogenesis 1-2 izmirsevgisi

    – 2012 grubunda herkes 1’er gol ve puana razı oldu. Commandouz, Malatya deplasmanında grubunu lider bitirmiş olan güçlü rakibine geçit vermedi. Son şampiyon, evinde lig’in yeni temsilcisine 2 puan kaptırdı.
    Yiğit44 1-1 Commandouz
    Kaangr-2 1-1 Furkanbulut

    – Büyükçekmece’nin yerlisi, ligin yeni kurdu Sarptuna, sözde deplasman’da duble şampiyon Mert Baştürk’ten son dakika golüyle 2 puan kopardı. Denizli’deki kıyasıya mücadele, Aksaray temsilcisinin direncine rağmen 1-0’lık ev sahibi galibiyetiyle sonuçlandı.
    Mert Baştürk 2-2 sarptuna39
    musti0302 1-0 Anatolianblizzard

    Cevapla

Yorum yazın...